Asbjørn Sandøy blogger under navnet "Kokkejævel" og etter en ukes blogging er han Norges mest leste blogger. Bilde fra bloggen, med Sandøys tillatelse.
Del saken

– For akkurat én uke siden bestemte jeg meg for at jeg skulle bli Norges mest leste blogg, men det var bare ett problem: Jeg hadde jo ingen blogg og ikke ante jeg hvordan man lagde en heller!

Dette skrev Kokkejævel 15. september. Da toppet han listene over den mest leste bloggeren hos blogg.no, foran Sophie Elise. Akkurat som han hadde satt seg som mål, en uke tidligere!

Den 42 år gamle kokken Asbjørn Sandøy fra Alta måtte starte som såkalt «miniblogger», noe sønnen hans ikke var særlig imponert over:

– Etter to dager der inne var jeg på 1. plass. Litt overrasket og superstolt tok jeg screenshot av topplista og sendte til Sønn. Se Sønn, pappa er på førsteplass!  «Hva er miniblogg for noe? Du må jo på blogg.no, det er det som betyr noe». Der fikk jeg den! 😀

Sandøy driver to restauranter i Alta, og skriver selvsagt om mat og oppskrifter, men også om livet generelt. Han har nylig fått barn, 22 år etter at han ble far for første gang. På bloggen skriver han:

– Vebjørn og jeg hadde tre felles interesser: Pupper, mat og soving.

– Å bli pappa i godt voksen alder har vært en stor berikelse. Alle feil man sikkert har gjort gjennom livet har man lært av. Litt klokere, mye tryggere og med masse erfaring var jeg klar for å starte på nytt. Disse tretten dagene var kanskje de beste i hele mitt liv og heldigvis var vi ikke redde.

– Leserne har tydeligvis blitt truffet skikkelig i hjertet av Sandøys blogg, der han åpent deler om sin tunge tid, og tar for seg saker fra lokalsamfunnet med sin særegne, poetiske skrivestil, skriver Altaposten. Sandøy skriver om seg selv at han er far til seks barn, «fire på jorda og to i Himmelen».

På torsdag 12. september skrev han sitt første innlegg på blogg.no. To dager senere  var bloggen på 2. plass, men Sandøy gadd ikke sende bilde til sønnen. Men så:

– Så står jeg opp i dag, søndag, og klarte det faen meg! Er det lov å være litt småstolt? Ja, for fader, dette er jo sykt artig! Screenshot til Sønn er sendt.

Skjermdump fra blogg.no

– Så får man jo se da, om man blir en «one hit wonder» eller ikke. Tusen takk for at du leser meg i alle fall <3