Christian Andre Pettersen håper på seier i Bocuse d'Or, kokkenes verdensmesterskap. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix
Del saken
  • 3
  •  
  •  

Christian André Pettersen (28) sier seg fornøyd med innsatsen i Bocuse d’Or. Men han fikk komplikasjoner underveis.

Selv vurderer Pettersen innsatsen som 95 prosent.

– Jeg er fornøyd. Jeg fikk noen komplikasjoner underveis, men ellers gikk det greit, sier Pettersen til NTB.

Den prestisjetunge konkurransen går over to dager. Pettersen deltok tirsdag.

– I dag har hele teamet koblet av. Det har vært ganske hektisk, men nå er vi ladet og klar for prisseremonien, sier han onsdag.

Den norske kokken framhever spesielt Sverige og Danmark som tøffe konkurrenter. Danmark konkurrerte sammen med Pettersen tirsdag, mens Sverige deltar onsdag. I tillegg mener Pettersen at Frankrike og Sveits ser ut til å gjøre det bra.

Vinneren kåres onsdag kveld.

– Vi har gjort vår jobb og presentert god mat. Så får vi se hvordan de bedømmer det, sier Pettersen.

Kalv og skjell
28-åringen fra Bodø jobber til daglig som kjøkkensjef på restauranten Mondo i Sandnes.
I årets konkurransemeny er kalvecarré fra fransk kalv hovedråvaren til en fatrett.

Kalvecarreen skal serveres hel, eller i to deler, og skal følges av brissel, nyrer, lever eller skank. I tillegg skal det lages en tallerkenrett som skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker.

Pettersen hadde med seg råvarer fra Norge, som purrestokk fra Jæren og trøffeltang fra Lofoten.

Mange norske vinnere
Bocuse d’Or er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst som arrangeres annethvert år i Lyon. Konkurransen ble grunnlagt av den legendariske kokken Paul Bocuse og arrangert for første gang i 1987.

Siden den gang har hele fem nordmenn gått til topps: Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999), Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (2015). I tillegg har Norge vunnet tre sølv og to bronse.

Norge har i dag like mange medaljer som Frankrike.

  • 3
  •  
  •