Illustrasjon julemat, julebord. Pinnekjøtt. Rødvin. Akevitt. Bestikk. Julepynt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Sier de har laktoleseintoleranse, men forsyner seg likevel av fløtepuddingen. Trondheimskokken Inge Johnsen fortviler ifølge NRK over alle gjestene som ikke skal ha mat med melk, men som sluker fløtepuddingen når den kommer på bordet.

– I 2016 snakket vi om laktoseåret. I 2017 hadde vi glutenåret, og i 2018 var det løk som var det store. I år er det mye snakk om ekstremallergier. Det er klart vi som kokker blir forbannet, sier Johnsen til NRK. 

Han påpeker at denne trenden gjør seg mer gjeldende når de har gjester med bakgrunn fra middelklassen enn når det er vanlige folk som gjester restauranten. 

– Har vi 100 rørleggere på julebord, er det kanskje en med allergi. Og han er virkelig allergisk. Har vi 100 gjester med høyere utdanning, er det kanskje 30 med allergi. Men likevel kan de spise fløtepuddingen til dessert. Det virker noen ganger som om allergien forandrer seg underveis i selskapet, sier Inge Johnsen.

  •  
  •  
  •