Alice Brown og Blythe Pepino gjestet det britiske frokost-TV-programmet This Morning på ITV. Foto: S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK
Del saken

En gruppe britiske kvinner er så bekymret for klimaet, at de nå oppfordrer andre til å signere en pakt, der de forplikter seg til ikke å få barn.

Grunnleggeren av BirthStrike, radikalfeministen Blythe Pepino, sier hun ble påvirket til å starte organisasjonen, som i dag har 60 medlemmer, etter å ha lest publisert materiale fra FN, som fikk henne til å tenke at verden ikke har noen fremtid. 

– Jeg har en partner og jeg vil ha barn med ham. Vi er virkelig forelsket, og det føles som den riktige tingen å gjøre, sa 33-åringen, som også har vært åpen om sine polyamorøse tendenser.

– Men i fjor leste jeg den seneste rapporten fra FNs klimapanel (IPCC) og innså hvor galt det ville være å bringe et barn inn i en verden på randen av katastrofe. Nå ser vi etter andre som føler det samme, til å slutte seg til oss. 

Les også: Gunhild Stordalen kritiseres for hykleri etter rapport om «klimavennlig» kosthold

Deprimert aktivist

Klimaaktivisten Alice Brown (25) fra Bristol var en av de første som meldte seg inn i BirthStrike.

– Jeg er så deprimert, og det har ledet til en frykt jeg aldri har følt før. Siden mine foreldre fikk meg, har vi ødelagt 60 prosent av livsformene på denne planeten, sier hun i en video lagt ut på YouTube.

– Det kan være 10 prosent igjen av naturen når mitt barn vokser opp. Det er utrolig farlig. Vi er allerede ved vendepunktet, og jeg kan ikke se en trygg verden for barn.

Til tross for sin aktivisme for en trygg verden for barn, har Blythe Pepino også vært en tydelig stemme for å bryte ned nasjoners grenser, og tillate masseinnvandring og storstilte demografiske eksperimenter.