16 år gamle Greta Thunberg holder tale til en stor folkemengde under klimastreiken på Manhattan 20. september. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
Del saken

Ikke overraskende var mange superkjendiser ute med støtte til Greta Thunberg og den verdensomspennende klimastreiken.

Vokalisten i Rolling Stones, Mick Jagger, skrev på Twitter at «vi må gjøre alt vi kan for å beskytte vår planet og menneskeheten»:

Breitbart har en rekke eksempler på andre kjendiser som støtter klimastreiken. Skuespilleren Mark Ruffalo, som spiller Hulken i The Avengers sier i en video at «vi skal støtte vår unge i ropet om en klimafremtid, en levelig fremtid».

Også John Legend ytrer sin støtte til klimakampen. Mens filmskaper Michael Moore mener det republikanske partiet har satt i gang utryddelse av menneskeheten på grunn av sin grådighet og fornektelse av klimaendringer.

Og Bette Midler mener vi må la ungdommene ta saken i egne hender, siden de eldre er «apatiske eller rett og slett dumme».

Reese Witherspoon på sin side er «inspirert av disse ungdommenes innsats for å beskytte miljøet»:

Hovedpersonen Greta Thunberg holdt tale for Kongressen torsdag 19. september, du kan se et utklipp nedenfor. Hun skal også holde tale for FNs klimatoppmøte for unge.