Stina Marie Bakken til venstre i bildet. Anne B. Davidsen er kun avbildet med bloggeren, og har ingenting med saken å gjøre Credit: TV 2/ NTB scanpix
Del saken

Retten til å ta liv av foster og kristenforakt intensiveres blant unge norske kjendisbloggere.

Stina Marie Bakken, bedre kjent som «Stina Blogg», er en norsk blogger og modell. Bakken begynte å blogge som 17-åring, og hadde i 2015 rundt 7000 daglige lesere. Hun blogger om mote, skjønnhet, trening, jenteprodukter og hverdagslige ting.

Men i sitt siste blogginnlegg har hun fokusert på politikk der hun ytrer sterke meninger om den nye abortlovendringen.

– I dag bruker kristelig folkeparti stemmen sin til å endre abortloven så vi kvinner er nødt til å bære frem barn som kan ha alvorlige sykdommer og om vi blir gravide med tvillinger, hvilket er et risikosvangerskap, har vi ikke lov til å selv bestemme om vi skal ha den risikoen på oss, spør hun.

Blogg-innlegget har fått tittelen «Derfor er jeg ikke kristen» og Bakken sparer ikke på kruttet når hun snakker om alle grusomhetene de kristne har påført verden opp gjennom årene.

– Kristne har også gjort mye grusomt, og de har stått i bresjen for at homofile ikke skulle bli godtatt og ha rettigheter. Det finnes også utallige menigheter innenfor kristendom her i Norge, der lederne tjener seg styrtrike på at alle i menigheten skal jobbe gratis for de. Og dette er fucked up, men er noe jeg har fått bekreftet fra noen som har gått ut av en menighet i Norge. Blir du voldtatt mener de at det var i guds ånd. ALTSÅ; WHAT THE FUCK, skriver hun med store bokstaver.

Mellom all teksten har bloggeren, som har stor innflytelse på unge norske jenter, lagt ut modellbilder av seg selv uvisst av hvilken grunn.

Respekterer muslimer

Det er ikke bare Bakken av de unge kjente bloggjentene som går til angrep på kristelige verdier. Nylig skrev Xstra om Norges mest kjente blogger Sophie Elise Isachsen som nektet å føde barn til verden på grunn av Erna Solberg og hennes nye regjering.

– Tanken på å skulle bli gravid er skremmende nok i seg selv. Tanken på å bli mor for to, er utenkelig og ikke noe jeg ønsker i det hele tatt. Da lar jeg heller være. Jeg mener regjeringen gir oss jævlig mange gode grunner til å la være, skrev Isachsen.

Men det er en gruppe som får skryt, og det er muslimene.

– Mange er født og oppvokst med å være muslimer, og for mange kan det være en god trygghet og noe som er viktig for dem. Det respekterer jeg så absolutt.

– Men det er så mye urettferdig som skjer fordi noen kristne er ekstremister, og i dagens samfunn her i Norge får de altfor mye spillerom. Til og med på stortinget, som burde være det siste stedet religion skal spille en rolle, skriver Bakken avslutningsvis.

I kommentarfeltet skriver en person at hun er helt enig i blogginnlegget, mens to andre ønsker å vite hvor hun har kjøpt kjolen som hun poserer i mellom all teksten.