Ektepar i Kina kan få to barn. Situasjonen for ugifte foreldre er svært vanskelig. Illustrasjonsbilde. Pixabay/jamieaaa
Del saken

Er 27 år gammel kinesisk kvinne risikerer å aldri være i stand til å få barn, på grunn av omfattende skader på livmoren, ifølge Daily Mail.

Skadene er et resultat av at kvinnen har gjennomfør hele sytten aborter på seks år.

Selv om Kina har gått fra ettbarnspolitikken, og nå tillater at ektepar får to barn, er det fortsatt ikke ønskelig for myndighetene at ugifte kvinner får barn. De oppmuntres derfor til å ta abort.

Økonomiske sanksjoner

For ugifte føres en slags nullbarnpolitikk, hvor økonomiske sanksjoner brukes for å avskrekke ugifte kvinner fra å bære fram avkom.

I enkelte provinser er det uttalt spesifikt i loven at ugifte kvinner som blir gravide, må gjennomføre abort. Barn født utenfor ekteskap mister en rekke rettigheter, som retten til helsehjelp, støtte til utdanning etc.

Legen advarte

Zhao Qing, kvinnens ansvarlige gynokolog, sa hun bønnfalt den unge kvinnen å bære fram barnet. Hun fant store skader i livmoren, som hun også beskrev som tynn, som papir.

Men til tross for at det angivelig er samme far som har bidratt til samtlige sytten graviditeter, så ønsker ikke den unge kvinnen å gifte seg, og derfor ikke har noen mulighet til å forsørge et barn.