REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo
Del saken

Kim Kardashian West åpner seg om sykdommen sin på sin søster Kourtney Kardashians helse- og livsstil side Poosh.com

Innlegget er skrevet av Kim selv hvor hun deler sin 13 år lange reise med den autoimmune sykdommen psoriasis. 

I innlegget deler hun også eksklusive bilder av psoriasis-angrep på kroppen sin. 

Ville skjule  

Kim fikk sitt første psoriasis utbrudd i en alder av 25 og forklarer at sykdommen trigges når immunforsvaret er dårlig.   

I begynnelsen forsøkte Kim å skjule sykdommen, men forteller at hun i søken på en kur har mottatt pakker og råd fra hele verden etter hun åpnet seg om tilstanden sin. 

Å være åpen har vært positivt for reality-stjernen. 

Testet positiv for lupus og leddgikt 

I den ferske sesongen av Keeping up with the Kardashians møter vi en fortvilet Kim som testet positivt for lupus og leddgikt. 

I artikkelen forteller Kim at beskjeden var sjokkerende, men etter tre dager i usikkerhet og fortvilelse viste det seg at smertene var knyttet mot psoriasisen. Hun skriver: 

«Det føltes ut som de tre lengste dagene i mitt liv! Det viste seg at testene viste falskt positivt resultat og at jeg ikke hadde verken leddgikt eller lupus. Jeg har psoriasisleddgikt. Det ligner vanlig leddgikt og kan komme av psoriasisen, og det kommer og går. Det er fremdeles smertefullt og skremmende, men jeg var glad jeg fikk en diagnose.»  

Endret seg 

Kim har kommet til fred med sykdommen sin og sier hun nå er veldig komfortabel med å vise den frem. Likevel innrømmer hun å bruke kroppssminke for å skjule utbrudd når hun ikke ønsker at psoriasisen skal være i fokus. 

Avslutningsvis skriver hun: 

«Derom du har psoriasis kan du ikke la det ødelegge livet ditt eller ta det beste fra deg. Du må gjøre det du kan for å føle deg komfortabel og ikke la den ta over. (…) Jeg håper min historie kan hjelpe noen andre med autoimmun sykdom å føle seg sikker på at det er lys i enden av tunnelen.»

Massiv respons

På Instagram har innlegget mottatt stor respons. I skrivende stund har innlegget 1097 kommentarer. 

En bruker skriver: 

«The Kardashians er de mest ekte kjendisene der ute. De får oss alltid til å føle oss vakre uansett hvilken kroppstype, vekt, høyde, farge eller problemer vi har. Hvis Kim kan vise oss hennes mest sårbare og sensitive områder, da bør vi omfavne våre egne. Elsker dere jenter så mye!»

«Takk for at du deler dette», er en gjenganger i kommentarfeltet. 

En annen bruker forteller at det hevet hennes selvfølelse: 

«Du er så vakker. Jeg elsker at du deler dette bildet og viser andre at det er ok å ikke være perfekt. Jeg er sikker på at dette ærlige bildet har hjulpet mange med å føle seg lettet i dag, jeg vet det fikk meg til å føle meg bedre»

Flere av brukerne sliter selv med samme eller lignende sykdommer og viser takknemlighet for at Kim deler sin historie: 

«Jeg har psoriasis og jeg vet hva hun går igjennom. Jeg har det så ille på hendene akkurat nå og ingenting kan skjule det, og folk ser på meg som om jeg er smittsom. Men vet du hva, jeg er glad og jeg har ikke tid til å forklare det lenger. Jeg bare sier ja og fortsetter å leve livet mitt. Ingen unnskyldninger»

«Jeg har autoimmune problemer og at Kim går offentlig med hennes erfaring er viktig for å få slutt på skammen rundt disse sykdommene. Takk.»

Se innlegget her: