Kim Kardashian viser frem sine tettsittende bodysuits som egentlig skulle markedsføres under navnet Kimono. Foto: Vanessa Beecroft via REUTERS
Del saken

Kim Kardashian lanserer egen shapewear kolleksjon: Kimono. Kjærligheten for og avhengigheten av shapewear er ikke noe nytt for hverken Kardashian-klanen eller deres følgere, men nå har Kim tatt steget videre med å lansere sin egen kolleksjon i jakten på den perfekte timeglass-figuren. 

Kim Kardashian lanserte kolleksjonen via Instagram tidligere denne uken. 

– Endelig kan jeg dele med dere dette prosjektet jeg utviklet det siste året. Jeg har vært lidenskapelig opptatt av dette i 15 år. Kimono er min versjon av shapewear og løsninger for kvinner som faktisk fungerer, skriver hun.     

Skal vi forstå Kim rett, så har hun skapt denne shapewear kolleksjonen for å møte de mange ulike kroppsfasongene som finnes der ute. Hun sier selv at hun har klippet og omformet sitt eget shapewear, og at hun har hatt problemer med å finne de riktige fargene. Det er disse utfordringene hun ønsker å løse for andre kvinner med den nye kolleksjonen sin. 

Så hvis du lurer på hvorfor Kim alltid ser flawless ut, har du kanskje fått svaret nå. Om det er nok et tilskudd til økende kroppspress vil tiden vise.

Må endre navn etter anklager om kulturell appropriering

Bakgrunnen for navnevalget er ikke helt avklart, men det antas at det var et ordspill på navnet til designeren, skriver The Guardian. Uansett ble hun (selvsagt) anklaget for å fornærme og degradere japansk kultur. Yuka Ohishi, videograf bosatt i San Francisco, var en av de som klaget sin nød på Twitter. Hun promoterte hashtaggen #KimOhNo, og skrev blant annet:

– Vårt tradisjonsrike plagg er ikke spandex, det er ikke noe man bruker for å dekke seg til på stranden. Det er ikke noe du kan lage et søtt ordspill av og klistre på et varemerke.

Til The Guardian sier Ohishi at hun ikke ventet å lykkes i å få Kim Kardashian til å endre mening:

– Med tanke på hennes families historie når det gjelder appropriering av kulturer hadde jeg ikke noe særlig håp om at hun ville tenke seg om og endre varemerkets navn.

Men Kim lot seg presse, det tok faktisk bare noen få dager. I en tweet forklarer hun at alle hennes produkter er bygd «med inkludering og mangfold som kjerneverdier». Hun lover å endre navn på kolleksjonen.

Yuka Ohishi er sånn halvveis fornøyd, men syns Kim kanskje burde krøpet til korset med en enda mer ydmyk holdning. Hun burde ha kommet med en klar og tydelig unnskyldning for forbrytelsen hun utvilsomt er skyldig i:

Selv ordføreren av Kyoto, Daisaku Kadokawa, blandet seg inn i saken og skrev brev til Kim om kimonoens kulturelle betydning. Også utøvere av tradisjonell japansk kimonodans var opprørte:

 

Vi får håpe Kim tenker seg godt om neste gang hun skal velge navn på en kleskolleksjon. Vi vil vel ikke at noen skal bli krenket?