REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
Del saken

Kim Kardashian er den mest berømte i Kardashian/Jenner-klanen. I dag begynner de å bli mange, det er en stor søskenflokk nå har fått egne barn.

Hun har sammen med ektemannen Kanye West fått hele fire barn. Dattera North (6) og sønnen Saint (4) har hun båret fram selv, men dattera Chicago (1 1/2) og sønnen Psalm (sju måneder) kom til verden ved hjelp av surrogati, skriver Se og Hør.

Kim Kardashian har vært åpen om at hun helst ville født de to siste selv. Nå avslører hun også årsaken, og den er mer alvorlig enn hva fans og pressen hadde spekulert.

Les også: Kim Kardashian West åpner seg og viser fram sykdommen

I halvannet år ble hun operert fem ganger, forteller hun en video på Instagram.

– Da jeg var gravid med North hadde jeg noe som heter svangerskapsforgiftning. Det er en tilstand der organene til mor begynner å svikte. Den eneste måten å bli kvitt det på er å føde, sier videoen på Instagram, og tilføyer til at hennes førstefødte kom til verden seks uker for tidlig.

Les også: Fansen spekulerer: Har Kim Kardashian operert ansiktet sitt?

Det er bare fem prosent som opplever dette i nye svangerskap, men det var ikke bare det som skjedde.

– Etter at jeg fødte kom morkaka mi aldri ut. Det kalles fastvokst morkake. Den vokste på innside av livmora mi, og det dør kvinner av. Etter at dattera mi ble født, fortsatte jeg å fryse eggene mine. Jeg prøvde en gang til, og da kom Saint. Men det samme skjedde igjen. Det var en forferdelig fødsel, sier Kim Kardashian og legger til.

– Jeg måtte opereres og det samtidig som alt dette foregikk, prøvde jeg å leve som normalt.