Keanu Reeves på en spesialfremvisning av filmen "John Wick: Chapter 3 - Parabellum". Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
Del saken

En ny trend sprer seg på sosiale medier: Folk verden rundt deler historier om sine møter med Keanu Reeves.

Dette fenomenet ble intensivert etter at Naomi Fry skrev en artikkel i New Yorker, hvor hun erklærte at Reeves er «for god for denne verden».

Reeves, stjernen fra bl.a. The Matrix som er aktuell med filmen John Wick 3, ble i et intervju nylig spurt om hva som skjer med oss etter døden, hvorpå han svarte:

– Jeg vet at de som elsker oss vil savne oss.

Meget klokt sagt, ifølge Fry.

Nå forteller masse folk på sosiale medier om sine møter med en svært jordnær og sympatisk superstjerne. The Guardian har samlet noen av historiene.

Han blir observert på kino med vanlige folk, klemt ned i et av de billigste setene. Bartendere forteller om en meget høflig og hyggelig gjest som oppfører seg som han skulle være en helt vanlig mann. Han observeres på T-baner uten livvakter, og er superhyggelig mot alle som henvender seg til ham.

Helt normal høflig oppførsel hylles som om han skulle være en gudegave til menneskeheten. Antageligvis sier disse historiene mer om andre, mindre sympatiske superstjerner enn om Reeves selv.

Men uansett er det flott å se at ikke alle endrer personlighet på grunn av suksess og berømmelse.

Den nye John Wick-filmen har fått blandet mottagelse, og bli kalt en «syk drapsorgie» i Dagbladet.. Men Filmpolitiet er svært positive.