Magdi og Chirac i Karpe støtter boikott av Eurovision 2019. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Del saken

Chirag og Magdi alias Karpe (tidligere Karpe Diem) har nå skrevet under på artistoppropet mot Eurovision-finalen i Tel Aviv, ifølge Dagsavisen.

Nærmere 150 norske artister har nå skrevet under på et opprop fra april, «Artister mot Eurovision 2019». Navnene til Chirag og Magdi dukket opp på lista onsdag denne uka.

– Det er kjempeflott at Karpe støtter oppropet, ikke minst fordi det er med på å gi oppmerksomhet til dette oppropet, og palestinernes situasjon, sier Kathrine Jensen, leder for Palestinakomiteen, som står bak oppropet.

– Artistoppropet har fått stor oppmerksomhet, Eurovision-debatten har gått i mange kanaler, og det har gjort at folk som ellers kanskje ikke engasjerer seg i politikk, har fått med seg budskapet, at Israel er en okkupant, sier Jensen.

Karpe har tidligere blitt beskyldt for antisemittisme etter låten «Attitudeproblem» i 2016, der de brukte ordet «jøde» i en oppramsing av skjellsord.

– Det er bra at kunstnere engasjerer seg i menneskerettighetsspørsmål, men boikott av Israel er feil vei å gå. Det eneste man oppnår, er å forsterke konfliktene i det eneste demokratiet vi har i Midtøsten, kommenterte KrF-politiker Hans Petter Grøvan, leder for «Israels Venner på Stortinget», til Dagsavisen tidligere i år.

Madonna, som er forventet å opptre under Eurovisionen tross usikkerhet rundt kontrakten, uttalte for noen dager siden:

– Jeg vil aldri stoppe å spille musikk bare for å tilpasse meg noen andres politiske agenda.