Svart kaffe, sunt, godt og slankende. Bare husk å droppe sukker og melk! Shutterstock
Del saken

Xstra har tidligere skrevet flere artikler om kaffe og dens helsebringende effekter.

Stadig dukker det opp ny forskning som gjør det mulig å nyte en god kopp kaffe med god samvittighet. Helt nylig har University of Nottingham gjennomført en serie tester for å finne ut hvordan kaffe reagerer på og påvirker kroppsfett.

Litt kort forklart har kroppen to typer fett: WAT og BAT. WAT lagrer energi slik at vi kan overleve en stund uten mat. Kroppen kan lagre enorme mengder WAT, som igjen fører til at vi bokstavelig talt blir feite.

BAT derimot modererer kroppens kjemi og holder deg frisk. Det forbedrer kroppens evne til å takle blodsukker, styrker skjelettet, bygger muskelmasse og forlenger livet. Dessuten øker BAT forbrenningen, slik at vi kvitter oss med uønsket WAT raskere.

Les også: Kaffedrikkere lever lenger enn andre

Spebarn har masse BAT, men dessverre har voksne mennesker lite. Dessuten virker BAT kun når det blir aktivert. Tidligere trodde forskerne at det eneste som kunne aktivere BAT var trening og opphold i kalde omgivelser. Men ifølge forskerne fra Nottingham har kaffe den samme effekten. For å sitere studien:

Koffeinbruk har vært assosiert med tap av kroppsvekt og økt energiforbruk (…) Å drikke kaffe stimulerer temperaturen i området rundt supraclavicularis.

Dette mener forskerne stimulerer BAT-funksjonen, og dermed er plutselig kaffe et fettforbrennende stoff, og et potensielt slankemiddel som kan brukes i behandling av overvektige, eller i forebygging av overvekt.

Foretrekker du cappucino med sukker? Da bør du nok besøke treningsstudioet hvis målet er å slanke seg. Shutterstock

Svart kaffe

Men: Man må drikke ren kaffe, uten tilsatt sukker og melk. Enkelte kaffetyper på kjeder som f.eks. Starbucks inneholder mer fett enn en baconburger.

Så hvis du liker svart kaffe er dette en god nyhet. Til alle dere som foretrekker cappucino, latte og annet sludder, så må dere finne på noe annet hvis dere ønsker å gå ned i vekt.