Birgit Haugen. Foto: Privat.
Del saken

Birgit Lie Haugen er personlig mentor. Hun er utdannet sykepleier og har blant annet jobbet på intensiven med kritisk syke barn, også som leder.

Senere havnet hun i privat sektor, hvor hun drev opplæring i førstehjelp og akuttmedisin. Nå hjelper hun kvinner som vil skape sin egen karriere.

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?

Motivasjon er noe jeg trenger for å kunne stå opp hver dag. For meg er det barna, det livet mannen min og jeg har skapt sammen og jobben som gjør at jeg spretter ut av senga om morran. For å opprettholde denne motivasjonen  nærer jeg den daglig, fordi den er så sårbar for påvirkning fra omgivelser og egne følelser.

«Motivasjon varer ikke evig – men det gjør heller ikke en dusj. Derfor er det anbefalt å gjøre det daglig». Zig Ziglar.

2) Har du noen gang vært forelsket?

Ja jeg har vært forelska mange ganger, men den fineste forelskelsen er den jeg har i mannen min. Han er så innmari fin, fordi han stadig utvikler seg, jeg ser stadig nye sider hos han, det gjør han så spennende.

3) Hvor er du om fem år?

Om 5 år har jeg den samme mannen, hvem vet kanskje er vi flere i familien, vi ble fosterforeldre i år, stort mål vi har hatt lenge. Jeg har utviklet min business i takt med målet jeg har satt meg, og menigheten vi jobber i har vokst seg ut av lokalene vi har i dag. Spennende tider!!!

4) Har du noen forbilder?

Når man har Jesus som forbilde, da blir livet flott å leve, selv i nedturer. Jeg tar med Jesus i hverdagen, med den kjærlighet, forsoning og godhet han møter mennesker med. Selv når du har det vanskelig, vet han veien så du kommer inn på stien igjen.

5) Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?

Min superkraft måtte være visdom nok til å ta gode avgjørelser til enhver tid!

6) Hva er lykke for deg?

Lykke for meg kommer av å være god mot andre, mot meg selv, og ved å gjøre det jeg er god til. Jeg har akseptert at jeg har følelser som redsel, tristhet og angst, men vet at jeg mestrer dem, og det gir meg masse glede og vite at jeg kan stå gjennom en storm, og at gode ting venter på andre siden.

Vi lever i en tid der vi er besatt av glede og hvor vi tror at det å føle ubehag er galt. Dersom vi føler smerte av noe slag, tror vi fort at noe er galt med oss. Paradokset er at når vi åpner opp for disse følelsene, åpner vi også opp for positive følelser. Vi trenger balansen for å kjenne på lykke.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?

Favorittmåltidet mitt…har ikke noen, men å dele måltid med godt snakk rundt bordet, blottet for interiør- og «ting-vi -har- skaffet- oss-siden-sist» snakk, ja da oppleves selv helt vanlig kveldsmat som et favorittmåltid for meg!

8) Om du kunne ha middag med hvem som helst: Hvem ville du valgt?

Jeg tror faktisk det måtte bli Kong David som levde for ca 3000 år siden. Tenk bare på hvordan det var å leve i den tiden! Han var en luring til å sno seg fram, ta snarveier og trikse med sannheten. Utad en meget vellykket hersker, kriger, musiker og poet. Innad beskriver han på en meget god måte hvordan livet kjennes så tungt med så mye uoppgjort.

Han forstår at han må ta en annen vei, får tilgivelse og fikk mot og hjelp fra Gud til å vandre videre på livsveien. Livet påfører oss alle sår, alle har vi nederlag, dumme ting vi har gjort og må se tilbake på. Kjernen i kristen tro og liv er ikke å få til livet, men å få tilgivelse gjennom livet. For vi gjør alle så godt vi kan, men noen ganger er det bare ikke godt nok.

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?

Jeg ville vært hjemme! Jeg synes livet mitt er spennende å leve i hverdagen, så jeg har ikke behov for å drømme meg til andre steder. Men jeg elsker å reise, så min neste utenlandstur har jeg som mål at skal være Australia!

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?

Mitt livsmotto er å leve et enkelt liv:

Savner jeg noen – ringer jeg dem
Ønsker jeg å treffe noen – inviterer jeg dem
Vil jeg du bli forstått – forklarer jeg
Har jeg spørsmål – spør jeg
Noe jeg ikke liker – forteller det på en fin måte
Liker jeg noe – sier jeg det
Ønsker jeg noe – spør jeg om det
Føler jeg meg stresset – gir jeg slipp
Er jeg glad i noen – da sier jeg det