Stellan Hjerpset-Østlie. Foto: Privat
Del saken

Stellan Hjerpset-Østlie, født i 2001, er en politisk interessert ungdom og er bosatt i Ski Kommune.

Han er tidligere nestleder i Follo FpU og nåværende sentralstyrevara i Skeiv Ungdom. Han er opptatt av LHBT+politikken og innvandrings- og integreringspolitikken i inn- og utland, men følger også andre politiske områder.

Stellan er sønnen til Nina Hjerpset-Østlie, som er kjent fra både Document, HRS og nå Gjenstridig. Stellan har allerede i svært ung alder skrevet kronikker, som denne fra over et år siden. Husk: Han var 16 år gammel når han skrev. Imponerende!

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?
Fraværsgrensa som oftest. Neida, jeg blir en del motivert av tanken på hva en dag kan bringe og mulighetene man kan utnytte.

2) Har du noen gang vært forelsket
Mange ganger.

3) Hvor er du om fem år
Ute i arbeidslivet og betaler haugevis av skatter til staten men nå har jeg også filming og redigering som en hobby og håper på å drive med noe der.

4) Har du noen forbilder?
Har vel flere forbilder. Innenfor redigering og filming så er Luke Korns ett stort forbilde. Hvordan han forteller historier gjennom sine videoer på en så kreativ måte er definitivt inspirerende.

Politisk er det vel mye å ta fra men er verdt å nevne Sylvi Listhaug, som man gjerne kan være uenig i, men hun sier det hun vil rett ut. Også forøvrig Erna Solberg som klarer å være helt rolig selv når hun blir møtt med store saker på bordet, også gjerne provoserende saker.

5) Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?
Teleportering. Hadde vært deilig å bare stå opp 10 minutter før skulen ved å kle på seg, spise og pusse tenner for å så plutselig være på skolen! Jeg hadde spart en time med reising og venting!

6) Hva er lykke for deg?
Lykke for meg handler om det å kunne være seg selv og kunne nyte det. For meg handler det ikke om glede eller sorg, rik eller fattig. Det handler om evnen til å tørre å være seg selv, og for meg så er det lykke.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?
Taco

8) Om du kunne ha middag med hvem som helst: Hvem ville du valgt?
Tacokveld med Fredrik Solvang ville vært hyggelig.

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?
New Zealand! Naturen der er utrolig vakker og varierende og mer ekstremt enn Norge, så ville vært en opplevelse!

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?
Vær deg sjæl! Ikke la noen andre endre på deg.