Amalie Olsen. Sanger og journalist. FOTO: Ørjan Madsen. Sanger og journalist
Del saken

Amalie Olsen er en norsk sanger og journalist i Telemarksavisa. Hun har blant annet skrevet låtene Puzzle piece, Dominoes og Ikke gråt. Låtene hennes kan du finne på soundcloud og Spotify.

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?
Livet. Det høres nesten religiøst ut, men for ei som kunne mistet det alt for tidlig betyr det mye å få stå opp like hel hver dag. Starten på dagen her er rimelig hektisk med to barn (som alltid synes det frister å sove litt lenger i ukedagene, men står opp klokka syv i helgene). Det innebærer intensiv sjonglering mellom kjøkken og bad innimellom, men jeg ville ikke hatt det på noen annen måte.

2) Har du noen gang vært forelsket?
Både lykkelig og ulykkelig forelsket. Foretrekker helst det første 😉

3) Hvor er du om fem år?
Om fem år fra i dag er jeg i Lofoten med barna hvor vi skal nyte synet av spektakulær natur og sette i sving juleturnéen jeg alltid har drømt om å ha. En koselig og avslappende konsert som gir alle oppmøtte et deilig avbrekk fra unødvendig julestress.

4) Har du noen forbilder?
En av mine store forbilder og inspirasjon er uten tvil Gunhild Stordalen. Makan til dame!

5) Om du kunne hatt en superkraft hva ville det vært?
At jeg kunne lege skader bare ved å ta på noen så hele verden kunne vært en smertefri gjeng.

6) Hva er lykke for deg?
Lykke er små deltaljer i hverdagen. En barnetegning. En blomst. En klem.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?
Soppkebab! Må prøves!

8) Om du kunne hatt middag med hvem som helst, hvem ville det vært?
Lady Gaga. Så vi kunne snakket om musikk, inspirasjon, verdensproblemer, hvor lenge jeg gråt etter å ha sett den siste filmen hennes (unormalt lenge btw) og hvor ubeskrivelig lite imponert vi er over Donald Trump’s horrible retorikk.

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden akkurat nå hvor ville du vært?
På en koselig og primitiv liten hytte omringet av snø. Med roser i kinna, en rykende varm kopp med kakao og julemusikken til Michael Buble over høyttalerne.

10) Har du et livsmotto? Evt. hva?
Det er ingen quotes jeg kan komme på i farta, men generelt lever jeg med «krav» til meg selv om å være rettferdig, ærlig, omsorgsfull og ikke ta ting forgitt.