Kristin Spitznogle, psykolog og forfatter
Del saken

Kristin Spitznogle er en norsk forfatter, sexolog, sangerinne og psykolog. Hun har blant annet skrevet bøkene sex: har du lyst? og hemmelige rom: norske kvinners seksuelle fantasier.

1)  Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?
Trening! Jeg trener hver dag før jobb, det gir meg en utrolig fin start på dagen. Jeg får masse fysisk energi, et klart hode og et kjempegodt humør. Jeg gleder meg derfor alltid til treningene mine, og da er det lett å komme seg opp av sengen.

2)  Har du noen gang vært forelsket?
Absolutt, men ikke så ofte. Jeg tror at jeg som kvinne er litt annerledes, og jeg faller gjerne for det mer usedvanlige. Ergo er ikke statistikken for de store forelskelser allverdens, men jeg er likevel en ekte og svært gammeldags romantiker. Om jeg først faller for noen, ser jeg bare HAN.

3)  Hvor er du om fem år?
Jeg tror jeg fortsatt bor i Oslo, og jobber som privatpraktiserende psykolog og rettssakkyndig. Forhåpentligvis har jeg fått skrevet en ny bok eller to, livet er litt mindre travelt, og jeg har litt mer tid til å delta i samfunnsdebatten.

4)  Har du noen forbilder?
Et av mine største forbilder gjennom livet har vært min bestefar. Han har i praksis også vært min pappa, ettersom jeg vokste opp hos ham. Han er for meg selve definisjonen på «hel ved», og jeg vet ikke hvor mange slike menn som lages mer. Han har lært meg konservative og gode grunnverdier, og har alltid tatt vare på familien vår. Bestefaren min gikk bort nå nylig, og det eneste som overskygger sorgen, er takknemligheten for alt han gav. Alle skulle hatt en bestefar som min!

5)  Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?
Min villeste fantasi er at jeg kunne fått styre landet, og at jeg kunne fått velge mine rådgivere blant de beste og klokeste vi har. Da skulle vi skapt et samfunn preget av frihet under ansvar, trygghet og likestilt menneskeverd. Bortsett fra dét, skulle jeg ønske jeg kunne fly!

6)  Hva er lykke for deg?
Jeg liker hverdagslykke, de små og fine øyeblikk. Det trenger egentlig ikke skje så mye. Noen av de beste opplevelsene har jeg ute i naturen, gjerne oppe på et høyt fjell eller tjue meter under vann. Utover det er jeg en klassisk bjørnemamma som bærer hjertet mitt utenpå brystet. Når sønnene mine har det bra, har jeg det bra.

7)  Hva er favorittmåltidet ditt?
Jeg er en enkel sjel, så det må bli Pinnekjøtt. Intet over; intet ved siden.

8)  Om du kunne hatt middag med hvem som helst, hvem ville det vært?
Resetts egen redaktør, Helge Lurås. Fordi han er en av landets mest interessante, nytenkende og modige personer, og fordi han besitter en integritet mange i våre ledende posisjoner kunne lære noe av. Når det er sagt, liker jeg ikke å spise når jeg skal ha engasjerte samtaler, ikke drikker jeg alkohol heller, så det måtte bli en kaffe!

9)  Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?
På Skjervøy, mitt fødested i Nord Norge, sammen med familien min.

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?
Noe jeg har lært fra mitt arbeid som psykolog gjennom femten år:
Alle du møter kjemper en kamp du ikke vet noe om. Vis respekt og vær snill. Alltid.