Foto: Privat
Del saken

Magne Robberstad deltok i Paradise Hotel i 2013, da selveste Paris Hilton vikarierte for Trine Iglesias.

I 2018 dro han til Mexico for å delta som en av åtte såkalte legender som ble stemt frem av seerne. Nå jobber han som lysdesigner og tekniker for en rekke prosjekter, band og artister.

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?

Gleder meg hver dag fordi jeg har verdens beste jobb som lysdesigner-tekniker for en rekke prosjekter, band og artister. Tider på døgnet er irrelevant. Morgen er noen ganger kveld. The show must go on.

2) Har du noen gang vært forelsket

Ja. En deilig følelse, men det er også en følelse av å miste kontroll, og det er litt skummelt.

3) Hvor er du om fem år

Lykkelig sammen med hun jeg elsker. Har samme jobben, men er helst på ferie i et varmere strøk!

4) Har du noen forbilder?

Eksene mine. De har lært meg hva jeg burde bli bedre på selv, men også hvilke egenskaper hos en partner jeg burde sette mer pris på i fremtiden.

5) Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?

Å kunne omfordele jordas ressurser bedre. Det er ingen god grunn til at de 26 rikeste i verden skal tjene og eie like mye som de 50% fattigste, dvs like mye som 3,8 milliarder mennesker. Hadde alle i verden hatt en anstendig lønn, hadde kriminaliteten i verden gått ned og livskvaliteten gått opp for alle.

Jeg ville også gjort noe med Forbudspolitikken. Narkotikakrigen alene i bare Mexico har de siste 10 årene tatt over 200.000 menneskeliv. Til sammenligning har cannabis, psykedelika og MDMA tatt ingen eller svært få liv. Skadereduksjon må derfor bety å legalisere disse rusmidlene. Ta pengene ut av kriminelle nettverk og inn som statlig inntekt og skatt. Disse pengene kan i neste omgang brukes til å hjelpe folk som går fra bruk til misbruk. Folk flest har et fornuftig forhold til rus, uansett hvilken type rus. Om et rusmiddel er lovlig eller ikke indikerer ikke skadepotensiale per dags dato. Bare søk opp «relative harms of drugs» på Google eller se «Folkeopplysningen» på NRK.

6) Hva er lykke for deg?

Lykke er å føle meg sett og hørt for den jeg er. Ikke på blogg, det har jeg ikke, men i positive møter med andre mennesker.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?

Noe så tradisjonelt som norsk taco. Det bare elsker jeg!

8) Om du kunne ha middag med hvem som helst: Hvem ville du valgt?

Med min fremtidige kjæreste

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?

Et sted det er varmt ved havet. Thailand er en klassiker på denne tiden av året!

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?

– Det kan jeg ikke. Så jeg får det sikkert til hvis jeg prøver.