Foto: Judith Horntvedt
Del saken

Judith er en aktiv kvinne som både engasjerer seg i barnas utdannelse i hjemlandet, og politikken i nærområdet. Hun er utdannet sykepleier, og holder i dag på med sitt andre mastergrad.

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?
Å vite at jeg har en hensikt og at jeg kan gjøre en forskjell gir meg styrke til å stå opp(reist). Det å kunne hjelpe andre gir meg også styrke.

Jeg vet hvorfor jeg ble født. Jeg vet hensikten med livet mitt og jeg lever etter det hver dag og hvert minutt. Jeg vet at tiden min er nå. Jeg har funnet retningen i livet. Jeg vet hva jeg gjør og hvor jeg skal.

Ingenting skal stoppe meg. Alt jeg gjør i livet bør være en velsignelse for noen. Jeg vet at mine barn og min mann er tatt hånd om. Alt jeg gjør er i henhold til mitt kall. Dette motiverer meg og jeg skal stå løpet ut.

2) Har du noen gang vært forelsket?
Jeg har vært forelsket som de fleste, men mitt første ekteskap overlevde dessverre ikke. Jeg gikk gjennom en tid som var tøffere enn mange opplever. Men jeg har kommet meg videre og jeg har giftet meg med mitt livs kjærlighet. Jeg er forelsket i min livsledsager. Tålmodighet lønner seg.

3) Hvor er du om fem år?
Jeg satser på å fortsette det løpet jeg har begynt på. At alle mine mål i livet vil ha blitt eller er i ferd med å bli en realitet. At jeg vil ha oppnådd politiske mål, at jeg vil ha påbegynt mitt doktorgradsstudium. At jeg er på vei til å jobbe med forskning eller bli en leder. Og at min veldedige organisasjon Mayaki Caritas har kommet godt i gang og oppnådd sine delmål.

4) Har du noen forbilder?
Jeg har mange personer jeg ser opp til. Først og fremst en stemme fra Afrika, som ringer meg og forteller meg hvor mye hun bryr seg om meg:  Min mor. Nelson Mandela er et naturlig forbilde. Stephen Biko også (min mann elsker denne sangen av Peter Gabriel):

Mahatma Ghandi og Martin Luther King Jr er også sterke forbilder.  Andre jeg ser opp til er Kari Kjos, Shurika Hansen, Barack Obama og Donald Trump.

Det jeg ser på er det gode disse menneskene har gjort I sine liv og hvordan jeg kan bruke det som inspirasjon. Hver av dem representerer en brikke I et puslespill som tilsammen gir et bilde som hjelper meg til å vinne frem.

Men det største forbilde av alle er Jesus. For meg er han den største personen som noensinne har levd. Tingene han gjorde kan ingen gjøre etter ham. Men jeg prøver etter beste evne å leve opp til ham som forbilde.

5) Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?
All den superkraften Gud kan gi meg.

6) Hva er lykke for deg?
Lykke er de små ting I livet. Kjærlighet fra min mann og mine barn. Når min mann kysser meg farvel hver morgen og kysser meg godnatt hver kveld.  Å se andre lykkelige, å gjøre eldre mennesker glade, å se barn smile og le; for meg fyller det hjertet mitt med glede. Å høre min mors stemme i telefonen når hun vekker meg om morgenen. Eller samtaler med min far. Uten slike ting er livet mitt tomt.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?
Jeg liker enkel hverdagskost, balansert, sunn og god.

8) Om du kunne ha middag med hvem som helst: Hvem ville du valgt?
Bortsett fra min mann og min venn Kristin kunne jeg ha tenkt meg Nelson Mandela eller Barack Obama til bords. Men å spise sammen med barn eller eldre gir meg ekstra, ekstra glede.

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?
Tonga Island utenfor New Zealand, Amazonas eller Himalaya (Nærmere deg, min Gud, sa presten og flyttet sengen opp på loftet)

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?
Å kjempe I troen. Å holde løpet ut og aldri gi opp.