Foto: Privat
Del saken

Trond Ellingsen  er en norsk advokat og politiker (Frp).

Ellingsen var leder i Asker Fremskrittsparti i perioden 2012–2017, og var igjen leder i det nye Asker Frp (sammenslått med Hurum og Røyken) fra juni 2018 til mars 2019.

Siden 2014 har Ellingsen vært styreleder i document.no. I desember 2016 ble han utnevnt til medlem av Utlendingsnemnda, etter å blitt foreslått av Human Rights Service.

1) Hva motiverer deg til å stå opp hver morgen?

Når du bor sammen med en stor hannkatt som forlanger servering når det passer han – ikke når det passer meg, og ikke tar fem øre for å gå rundt oppå meg til jeg står opp, så har du egentlig ikke noe valg.

2) Har du noen gang vært forelsket

Har ikke alle det? Selv om det er veldig lenge siden sist.

3) Hvor er du om fem år

Si det. Forhåpentligvis akkurat der jeg er nå, i Asker.

4) Har du noen forbilder?

Jeg har en venninne som med et nødskrik overlevde et drapsforsøk i 2006. Hun ble varig ufør og kunne knapt gå etterpå. Nylig gjennomførte hun sitt 5. New York maraton. Hun viser at selv om man setter seg et hårete mål så kan man utrette det utroligste bare man har viljestyrke nok.

5) Om du kunne ha en superkraft: Hva/Hvilken ville det være?

Jeg vokste opp med tegneserien Fantomet og ønsket alltid å ha en hund slik at også jeg kunne svare som Fantomet når noen spurte hva slags hund det var. Fantomet svarte da at det ikke var en hund, men en ulv. Han hadde superkrefter, men jeg var nok mest fascinert av ulven.

6) Hva er lykke for deg?

Jeg er blitt så gammel at det er lykke å ha en god helse. Og at selv om man mister store deler av familien så er det lykke å se at det vokser opp noen småfolk som bringer arven videre.

7) Hva er favorittmåltidet ditt?

Helt klart fårikål. Gjerne laget på sau. Hvis Nortura hadde sendt ut det enorme lageret av sauekjøtt de sitter på til butikkene hadde jeg fylt opp fryseren.

8) Om du kunne ha middag med hvem som helst: Hvem ville du valgt?

Aller helst min kjære søster Tone. Dessverre døde hun av kreft for to år siden.

9) Om du kunne ha vært hvor som helst i verden: Hvor ville du helst vært nå?

Jeg har vært på mange rare steder, men har funnet ut at jeg er her allerede. Asker er verdens beste sted å bo.

10) Har du et livsmotto? Hva er i så fall ditt livsmotto?

Det har jeg aldri hatt. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste og overleve så lenge jeg kan. Dere blir ikke kvitt meg så lett.