Jurgen Klopp feirer seier mot Salzburg i Champions League, som sikret avansement. Nå forlenger han kontrakten med Liverpool fram til 2024. Foto: AP /Kerstin Joensson)
Del saken

Litt før halv ett i dag 13. desember kom Liverpool FC med en kryptisk melding på Twitter, der det sto «Announce… 🤔».

– De fleste ventet nok en bekreftelse på kjøpet av Takumi Minamino, men så dukket det opp en video. Jürgen Klopp har signert en ny kontrakt! skriver den norske supporterklubben på sin nettside.

På supporterklubbens nettside er gleden stor. De skriver:

«Klopp har ikke tidligere vært villig til å diskutere en kontraktforlengelse. Hans opprinnelige avtale gikk ut i 2022. Han ville da ha vært i klubben i sju år – like lenge som han var manager for Mainz og for Borussia Dortmund.
Tyskeren er kjent for å hedre sine kontrakter, og denne nyheten betyr at den perfekte manager for Liverpool FC kommer til å lede klubben helt frem til sommeren 2024.»

Les også: Bill Shankly, legenden som aldri glemte sine røtter

– Når jeg ser utviklingen i klubben og det pågående samarbeidet, så føler jeg at jeg bare kan bidra med mer. Folk ser hva som skjer på banen, og måler progresjonen vår ut fra det. Selv om det er en god måte å måle det på, så er det ikke den eneste måten. Jeg har sett hvor forpliktet eierne har vært, i alle aspekter med klubben, sier Klopp. Han skryter også av sportsdirektøren:

– Jeg må også sette lys på rollen til sportsdirektøren vår Michael Edwards i reisen så langt. Innspillene hans og samarbeidet har vært like viktig som alt annet for å sette oss i en posisjon til å kjempe om de største titlene.

– For alle i fotball som ønsker å konkurrere i et miljø der alle i organisasjonen er på sitt aller beste, fra støtten fra supporterne til eiernes visjoner, så kan det ikke finnes et bedre sted enn dette.

Klarer Klopp å dra i land det første seriemesterskapet på 30 år vil han oppnå legendestatus i den fotballgale byen Liverpool. I tillegg vil min 9 år gamle sønn bli nokså fornøyd!

Man kan se energien til Klopp i klippet nedenfor, hvor han etter at Origi scorer på overtid mot erkerivalen Everton faktisk stormer banen. Ikke for å hylle Origi, men for å hylle keeperen Allison, som med sin pasning til Arnold Alexander skaffer en nødvendig vinkel på innlegget som etter mye rør fører til seiersmålet, 6-7 minutter på overtid.

Han fikk visstnok en bot på omtrent 100.000 kroner, men brydde seg lite om det.

YNWA!