En bil med teksten «Woodstock or bust» i Bethel i den amerikanske delstaten New York i 2009. Illustrasjonsfoto: Stephen Chernin / AP / NTB scanpix
Del saken

En lang rekke artister har trukket seg fra det kriserammede arrangementet Woodstock 50, og nå blir det hele avlyst.

Festivalen skulle ha funnet sted i midten av august som en mimrefest til minne om historiens største musikkhappening. Men problemene har stått i kø, og onsdag kunngjorde arrangørene at evenementet må avlyses.

– Vi beklager dette på det aller sterkeste, men en rekke uforutsette tilbakeslag har gjort det umulig å holde den festivalen vi hadde tenkt oss, skriver en av festivalens initiativtakere, Michael Lang.

Arrangørene har hatt problemer med å finne et egnet sted for festivalen, og det har vært vanskelig å få de nødvendige tillatelsene. Dessuten har en viktig sponsor trukket seg. Og på toppen av dette rakk arrangørene aldri å legge billettene ut for salg.

Blant artistene som skulle ha opptrådt, men som har trukket seg, er Miley Cyrus, Jay-Z og The Raconteurs. Veteraner som Carlos Santana og Country Joe McDonald, som spilte på den opprinnelige Woodstock-festivalen for 50 år siden, skulle i utgangspunktet ha opptrådt, men har takket nei.

Woodstock 50 skulle ha vært holdt 16.–18. august til minne om et tre dagers sølebad med musikk, dop og sex på et jorde i delstaten New York. På festivalen i 1969 deltok 500.000 mennesker.