Jomfruturen til verdens største plugin hybridskip er utsatt. Årsaken er at Color Line ønsker lenger tid til å teste skipet. Foto: UAVPIC / NTB scanpix
Del saken

Verdens største hybridskip, Color Hybrid, skal gå fra Sandefjord til Strømstad. Nå er jomfruturen utsatt på grunn av behov for lenger tid til testprogrammet.

Skipet skulle opprinnelig ha dratt fra kai i Sandefjord fredag 9. august med passasjerer.

Nå er jomfruturen imidlertid utsatt med én uke, til 16. august, fordi selskapet opplever at skipet trenger lenger tid til gjennomføring av testprogrammet.

– Kunder som blir berørt vil bli kontaktet av Color Line sitt kundesenter, og vil få tilbud om å endre dato for reisen. Alle gjester vil beholde sine plasser og kan reise den dag og tid de har bestilt, men med dagens tonnasje, opplyser Color Line i en pressemelding.

Skipet er en plugin hybrid, der batteriene lades via en strømkabel med strøm fra eget landstrømanlegg, eller det kan lades om bord fra skipets generatorer. Batteripakken veier 65 tonn og kan lades på en time.

Fartøyet ble overlevert fra Ulstein verft torsdag forrige uke. Det er 160 meter langt og har en kapasitet på 2.000 passasjerer og rundt 500 biler.