Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB NB! Modellklarert
Del saken

Hver eneste dag hører hun ord som «jævla feite hore» fra gutter. Hun har ofte spurt hvorfor hun skal bli kalt hore. Da får hun til svar: «ikke vær så sensitiv a, det er bare en joke».

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Den femten år gamle jenten spør seg selv «en joke?». Hvordan kan et ord med en så sterk betydning bli brukt som en joke, skriver hun, og sier at en hore er slike som selger kroppen sin for penger.

Les også: Finnes det en mobber i ditt liv?

– Selv har jeg opplevd å bli kalt hore fordi jeg ikke holdt døra oppe til en gutt jeg ikke visste var bak meg. Jeg går på ungdomsskolen, disse kommentarene som objekt, hore, fitte og «du hører hjemme på kjøkkenet» har jeg og mange andre jenter fått slengt i trynet på skolen som 13-15 åring, skriver hun i DT, og legger til:

– Ordet «hore» blir brukt til basically ALT. Krasjer du inn i en gutt på skolen, blir du kalt hore. Gjett hvilket ord jeg blir kalt hvis jeg har litt lite klær. HORE!

– Jeg er ganske sikker på at hvis faren til en tenåringsgutt roper til mora ved middagsbordet «send meg salaten, feite hore», så får du en reaksjon.

Les også: Samler inn penger til mobbeoffer

Illustrasjonsfoto: NTB

Hun undrer over hvorfor gutter bruker jenter som avfallsbøtter for deres verbale piss. Hun tror at det kan være en type hersketeknikk, at de usikre på seg selv og at de derfor kommer med kommentarer på utseende og nedsettende ord. Den femten år gammel jenten skriver videre at språket kommer til å bli en ukultur og syntes det er fælt og skummelt at vi godtar det.

– Som jente ønsker jeg å kunne leve uten å måtte være en avfallsbøtte for de stygge ordene gutta bruker. Jeg vil kunne leve uten å skulle passe på hvordan jeg ser ut og uten å få kommentarer. En ukultur dannes, flere og flere stygge ord blir normalt å bruke og det vil spre seg til de yngre.