Jeff Lynne fra ELO blir innlemmet i det beste selskap: Rock and Roll Hall of Fame i The Barclays Center i New York april 2017. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
Del saken

Jeg elsker nesten alt Jeff Lynne tar tak i. Han er en av de beste låtskrivere og produsenter de siste femti år. 

Dette er er person som hadde The Beatles som fans. Etterhvert ble han med i supergruppen Travelling Wlburys. Jeff Lynne styrte hele showet.

Jeg ble kjent med Lynne som ung gutt, og hans band Electric Light Orcestra (ELO). De ga ut et album (den gangen vi hadde LP) hvor man fikk et helt romskip med på kjøpet. Det var en pompøs blanding av ulike musikkstiler. Men i bunn og grunn handlet det om fantastisk popmusikk i fin innpakning.

Lynne har skrevet en masse fantastiske sanger. Etter min mening er han popkongen, ingen andre har laget så menge fantastiske poplåter. Ja, han flørter med klassisk musikk, og liker å dra med seg strykeinstrumenter etc. Men det handler om ren pop. Av aller høyeste kvalitet.

Siden mange kanskje ikke kjenner til ELO, så velger jeg en tradisjonell klassiker, ELOs største hit Mr. Blue Sky.

Men det er mye mer annet materiale der ute. Med litt egen innsats kan du oppdage mer av den musikalske verden til en person som selv George Harrison mente var mer genial enn The Beatles.

Mister Blue Sky: