Foto: Skjermdump fra video.
Del saken

Laura Jackson, en 21 år gammel student, har startet en bevegelse som har som formål at kvinner ikke skal fjerne kroppshår i løpet av januar. Hennes idé er at dette skal bli en slags Movember.

Men mens Movember tross alt forsøker å samle inn penger til kreftpasienter (spesifikt prostata- og testikkelkreft) – så er Lauras formål med JanuHAIRY å samle inn penger til «kroppspositiv utdanning».

Hva betyr det? Aner ikke. Men sannsynligvis noe slikt som at Skei Grande sin kropp er like vakker som Jessica Albas, og at menn virkelig BURDE elske at kvinner har hår over hele kroppen, hvis ikke grenser det sannsynligvis mot hatkriminalitet.

Flere kjendiser, med Madonna og Julia Roberts i spissen, har kastet seg på bølgen. Alle lider av et merkelig syndrom som tydeligvis er en konsekvens av å delta i JanuHAIRY:

Disse kvinnene begynner umiddelbart å iføre seg singlet og strekke armene i være slik at ingen kan unngå å se at de har klart noe helt fantastisk: Med sin feministiske superkraft har de faktisk klart å få hår til å gro under armene! Her en liten film som kjapt illustrerer poenget. Legg merke til positur og antrekk:

Andre elsker idéen men syns det er litt diskriminerende å bare fokusere på hår under armene. Som Chitra Ramaswamy skriver i The Guardian:
– Hvorfor ikke fokusere på brystvortehår?

Det er så naturlig
Hovedargumentet er at det er så naturlig, og ingen skal skamme seg over noe som er naturlig. Dette er egentlig ikke et argument: Det er en hel masse helt naturlige ting vi allikevel holder skjult. I Europa er det vanlig å gå på toalettet alene. Sex er det mest naturlige i verden, faktisk helt nødvendig for vår eksistens. Men de fleste av oss liker å holde sexlivet privat. Å vaske seg daglig er en nokså moderne tradisjon, det samme gjelder å skifte undertøy litt oftere enn en gang i året.

Når det er sagt: Premisset synes å være at menn tvinger kvinner til å måtte barbere seg. Dette er selvsagt en del av det såkalte patriarkiet, «male privilege».

Hør her, jenter: Hvis du ikke har lyst til å barbere deg under armene, så er det bare å la være! La håret gro, skaff bart, få en fin samling svarte hår nedover leggene. Du kan slutte å vaske deg også, hvis du vil. Kanskje du bør droppe klær i samme slengen, når været tillater. Klær er jo ikke naturlig?

Alt dette får dere lov til. Personlig er jeg for individuell frihet, og jeg blir ikke opprørt hvis dette er et valg kvinner føler for å ta.

Men kom ikke med krav om at alle menn skal hylle dere og applaudere valget. Vi menn må ha den individuelle retten til å velge hva vi syns er attraktivt. Og det er ingenting som er modig med å la barberhøvelen hvile noen dager eller uker. Det er bare et valg, 100 % verdinøytralt.

Hva syns dere lesere?