Illustrasjonsfoto, Jakt: Gevær, patroner / ammunisjon og bytte. Godt høstvær og et par ryper til å putte i sekken er de fleste jegeres drøm. Foto: Erik Veigård / SCANPIX
Del saken

«Norsk fangstmannpris» for 2020 vil bli utdelt under Villmarksmessa på Melhus i mars i år. Nå jakter Norges Jeger- og Fiskerforbund på  potensielle prisvinnere.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for jegere og fiskere i Norge.

Det er stor aktivitet i forbundet, som på landsbasis har 113.000 medlemmer, fordelt på 573 lokalforeninger og 19 fylkeslag.

NJFFs hovedformål er å være en aktiv interesseorganisasjon som ivaretar medlemmenes interesser innen jakt, fiske, annet friluftsliv og naturforvaltning, og bidra til å sikre en bærekraftig høsting av Norges vilt- og fiskeressurser, basert på tilgjengelig kunnskap.​​

Les også: Miljødirektoratet offentliggjør navn på lisens- og kvotejegere – interesseorganisasjon raser

På jakt etter kandidater

​​​​Norsk fangstmannspris er opprettet for å hedre fangstmenn, jegere, lag eller foreninger som nasjonalt eller internasjonalt fremmer prisens formål.

Ifølge NJFF har kandidater gjort seg særlig bemerket for sin innsats innen forvaltning og utøvelse av jakt ​eller fangst på en human, effektiv, samfunnsnyttig og forvaltningsmessig bærekraftig måte.

Prisen er ment å oppmuntre til å holde fangsttradisjoner i hevd, og gjerne utvikle dem inn i en moderne verden med nye rammer og behov. Prisen for 2020 deles ut lørdag 21. mars kl. 14.00 under Villmarksmessa på Melhus.

Vinneren får en bronsjefigur av John S. Opdahl, laget av billedhogger Ole Mauseth, samt en «Pelsjegerpakke» som inneholder fangstutstyr verdt kr. 5 000,- og et prisdiplom.​

Forslag til kandidater må begrunnes og sendes NJFF innen 10. februar 2020.

Det er juryens leder Tor Punsvik, som tar imot forslagene på e-post, heter det fra NJFF.