Michael Jackson og Bubbles. (AP Foto/File)
Del saken

Michael Jackson overtok i 1988 apekatten Bubbles fra et forskningsinstitutt. De ble fort bestevenner.

Men nå kritiseres Jackson for ikke å ha tatt apekatten med i sitt testamente, og det har vært spekulasjoner om misbruk, som avvises av dagens eiere av apekatten og Jacksonvennen.

Den nå aldrende apekatten har det bra, og blir fulgt opp av Jacksons eiendomsselskap, fastslår den britiske avisen Daily Star.

Jackson var uadskillelig fra sin lille venn, som nå er blitt 35 år gammel, men som måtte flytte fra Jackson da den ble for stor og aggressiv. Bubbles, nå 35, ville ofte gå på tur med Jacko og sov i en barneseng i soverommet til den barne- og dyrekjære popartisten, på Neverland Ranch.

Jackson fortsatte å besøke sjimpansen etter at den i 2003 ble omplassert i en dyrepark og helt frem til sin død i 2009.

Har det godt

Selv om Bubbles var glemt i Jacksons testamente har familien Jackson fortsatt støtte Bubbles, skriver Daily Mirror. Jacksons eiendomsselskap har forplikter seg til å dekke kostnadene for apenes omsorg gjennom donasjoner. I dag er sjimpansen og Jacksonvennen Bubbles plassert sammen med seks andre sjimpanser i en dyrepark.

«Vi har ikke sett noe bevis på tidligere forsømmelse eller misbruk», sier lederen for dyreparken. «Han liker virkelig folk så vel som hans sjimpansevenner».