Foto: Faksimile fra indy100.com.
Del saken

En kvinne på 40 ble lei av å vente på den rette. Dermed tok hun affære, og giftet seg med seg selv.

Laura Mesi, en 40 år gammel treningsinstruktør fra Italia, lagde en pakt med seg selv som dreide seg om at om hun ikke hadde møtt en person verdig å gifte seg med innen hun fylte 40, skulle hun gifte seg med seg selv. Det rapporterer nettstedet Indy100.

Etter å ha lett etter den perfekte maken i 20 år, ga hun opp, og bestemte seg for å fullføre pakten hun hadde gjort med seg selv. 

Les også: Parforhold: Leker like barn best?

Brukte 100 000 kroner

Kvinnen sier følgende i en uttalelse til La Repubblica:

– Jeg fortalte venner og familie at om jeg ikke hadde funnet min sjelevenn innen min 40-årsdag ville jeg gifte meg med meg selv.

Kvinnens «bryllup» var langt ifra avdempet. Laura Mesi brukte cirka 100 000 kroner av sine egne penger på en tradisjonell hvit kjole, en ring og en lagdelt kake toppet med en ensom figur av henne selv.

Et eventyrbryllup

Hele 70 gjester var invitert til å overvære seansen, der det ble servert mat og drikke, i tillegg til champagne i flasker merket med «singel».

– Om jeg en dag finner en mann som jeg kan planlegge en fremtid med blir jeg glad, men min lykke avhenger ikke av ham. Jeg tror fast og fullt på at hver og en av oss først og fremst må elske oss selv. Du kan ha et eventyr også uten prinsen. Dette er mitt eventyrbryllup, bare uten drømmeprinsen, sier kvinnen til La Repubblica. 

Giftermål med seg selv, eller «sologami» er en voksende trend blant single. Lignende seremonier har funnet sted i Australia, Nederland og Storbritannia.