Guilfoss, Island. Pixabay. Foto: falco
Del saken

Island er et fantastisk spennende ferieland, spesielt for alle som er interessert i natur, og ønsker naturopplevelser som de ikke engang kan få i Norge. MSN har gått gjennom de viktigste argumentene for å legge en ferietur til vårt vestlige naboland, og starter med den mest kjente turistattraksjonen: Den blå lagune: Islands berømte geotermiske spa og varmekilde.

«Her vil du oppleve velvære av ypperste verdensklasse! Dette er en attraksjon du ikke kan gå glipp av når du er på Island», mener MSN Reise. Den blå lagunen er et utendørs bassengområde, hvor det er varmt i vannet hele året, selv når hodet ditt som stikker opp av vannet må tåle minusgrader. 

Nordlyset kan du også se i Nord-Norge, men på Island er muligheten for å få det med deg større. MSN anbefaler spesielt den lille byen Akureyri. Synet er rett og slett hårreisende vakkert.

Pittoreske Akureyri. Pixabay. Foto: Ronile

Er du på Island, må du også besøke Guilfoss. Det er noe av det vakreste du vil se, uansett hvor du er i verden. Men det finnes andre fossefall som også er verdt et besøk. Du bør se Glymur og Dettifoss også.

Ved Silfra-kløfta kan du snorkle mellom to kontinentalplater, og Vik-stranden er en av verdens mest spektakulære svarte strender. Den ble skapt etter asken fra mange av Islands vulkaner.

Vik-stranden. Pixabay. Foto: jackmac34

Islands store Geysir spruter varmt vann hele året. Det er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Og landskapet rundt er rett og slett fantastisk, og Islands lava-felt er et syn du ikke kan gå glipp av! Krafla-feltet er kanskje Islands mest kjente. Å gå på et lava-felt er en unik følelse som er vanskelig å beskrive.

Island er mer enn bare sightseeing. Landet er også kjent for musikkfestivaler i verdensklasse. Noen festivaler inkluderer: Iceland Airwaves, Reykjavik Jazzfestival og Reykjavik kulturfestival.

Det er populært med hesteridning på Island, så hvorfor ikke prøve det? Det er moro, og du kan velge mellom flere skreddersydde opplegg med dagsturer og utflukter på hest..