Barbossa og Captain Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales." (Peter Mountain/Disney via AP)
Del saken

45 år gamle Amanda Teague fra Drogheda har funnet sin sjelevenn i en pirat fra Haiti som ble henrettet for sjørøveri på 1700–tallet. Hun insisterer på at sex med spøkelser «går mye dypere».

– Noen sier jeg er gal, men alle som kjenner meg har selvsagt et helt annet syn, sier Amanda til The Irish Sun.

Amanda forteller at hun møtte «Jack» i 2014 når han plutselig dukket opp fra intet mens hun lå i sengen. Hun forteller at han ligner veldig på Jack Sparrow:

– Han er svart, så han har en litt annen farge enn Johnny Depp. Men han har mørk hud og har kullsort hår, det har han fortalt meg, forklarer Amanda.

Etter to år fridde Jack etter mange mislykkede forsøk på å få Amanda til sengs. Amanda var nemlig ikke komfortabel med å ha uforpliktende sex med et spøkelse, og stilte derfor krav om at forholdet måtte formaliseres gjennom ekteskap.

– Jeg ville ha et stort, tradisjonelt bryllup med hvit kjole, det var veldig viktig for meg, understreker Amanda.

Tradisjonelt er kanskje et merkelig ord å bruke om noen som gifter seg med et 300 år gammelt pirat–spøkelse.

Paret ble gift av en Shaman i en båt i internasjonalt farvann utenfor Irskekysten. Giftemål med døde mennesker er faktisk lov i flere land, deriblant Frankrike og Kina. Amanda er altså lovlig gift med sim elskede, avdøde pirat.

Siden Amanda ikke kunne gi samtykke på vegne av brudgommen, hadde de med et medium ombord som kunne snakke for Jack. Paret reiste deretter på bryllupsreise til Nord–Irland.

Rett etter bryllupet opplevde Amanda at mensen var forsinket, og et par graviditetstester viste et positivt resultat. Men det viste seg ved nærmere testing at hun ikke var gravid med sin nye ektemann. Det var overgangsalderen som var i en startfase.

Amanda insisterer på at de lever som et normalt ektepar: De går på restaurant, eller på kino, og de liker å gå ut for å ta et par drinker. En stor fordel er selvsagt at Amanda slipper å betale for sin usynlige parter.

Amanda og Jack skriver nå bok sammen om forholdet, med gode råd til andre single som ønsker å finne en parter på «den andre siden». Amanda har tidligere gitt ut boken A Life You Will Remember, som handler om hvordan det er å være Irlands eneste moderne pirat.

Vi ønsker ekteparet lykke til videre!