Å bruke internett er farlig, veldig farlig. Foto: Shutterstock
Del saken

Xstra skrev nylig om at de som bruker internett flittig er klimaverstinger. Vår surfing koker kloden, og det ble presentert en rekke forslag til hvordan vi kunne «forbedre» oss.

Vi bør kjøpe dårlige mobiler, gamle TV-er og ikke minst se på Netflix sammen i grupper. Glem at mange bruker TV-serier som tidsfordriv når man er alene, og kanskje ikke ser på TV-titting som en sosial aktivitet. Det handler tross alt om klima!

I noe som kan minne om en koordinert operasjon dukker det opp nye, skremmende konsekvenser av å bruke tid på internett. Konspirasjonsteoretikere kan jo lure på om det kan være en hemmelig plan iverksatt av FN, EU eller Illuminati?

BGR skriver 21. juni om en studie fra i fjor som antyder at flittig bruk av mobilen kan føre til at vi vil utvikle hornvekst. Det handler visstnok om plassering av hodet, gravitasjon og endring i hvor tyngdepunktet plasseres på kroppen. Resultatet skal altså være at vi risikerer å ende opp med horn.

Horn kan vi saktens leve med, enkelte har allerede operert inn horn frivillig som en slags ekstrem body-piercing. Men det blir verre.

Rolf Buchholz har skaffet seg horn. Er det slik vi blir seende ut alle sammen etterhvert hvis vi ikke logger ut? (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Infertilitet

For sikkerhets skyld kommer en ekstra advarsel til menn. Det er tross alt hankjønn som er de største forbrukere av internett. Gutter bruker noe mer tid online enn jentene, men de bruker mye mer ressurser siden gutter i større grad ser på YouTube og spiller spill, mens jentene er mer opptatt av sosiale medier.

Daily Mail skriver at en dansk studie viser at menn som sitter oppe langt utover natten for å se på Netflix eller sjekke epost får dramatisk redusert sædkvalitet, og risikerer å bli infertile, altså miste evnen til å få barn.

Årsaken er blant annet at mangel på søvn har negativ innvirkning på metabolismen, som igjen påvirker sædkvaliteten negativt. Dessuten: Hvis man legger seg etter at kjæresten har sovnet, så reduserer man selvsagt sjansen til å «get lucky» dramatisk. Dessuten vil mangel på søvn kunne føre til stress, og stressede menn vil sannsynligvis ikke ha sex en gang om dagen som anbefales hvis man ønsker å få barn.

Man kan spørre seg: Hvor mange voksne menn, som ikke er nyforelsket, har sex så ofte som en gang om dagen? Det høres stressende ut, og da orker man jo ikke å ha sex?

Sistnevnte studie ble presentert på ESHRE-konferansen som vi nevnte i forbindelse med planene om å sende kun kvinner til Mars.

Denne artikkelen er forøvrig skrevet sent på kvelden, ved hjelp av en nettbasert løsning. Skummelt. På tide å logge av.