Elin Bergius lever av å lege ut bilder av seg selv og barna på Instagram. Skjermbilde fra Instagram.
Del saken

–Jeg lever av å dele fine bilder av barna mine på Instagram. Jeg skulle ønske min mamma kunne gjort det samme, skriver Instagram-mamma Elin Bergius i en kronikk i NRK Ytring.

Den tidligere deltageren i Paradise Hotel ser ikke at barna kan ta skade av det, for «Likes betyr selvsagt ikke mer enn at barna mine har det bra.» Hun påpeker hvor mye tid hun får sammen med barna:

– Små barn burde ikke behøve å forlate mammas trygge favn for å gå i barnehage så tidlig som mange gjør i dag. Det gjør mer skade enn at mammaen deres jobber med sosiale medier, skriver Bergius i et svar på en kronikk av  Linnéa Myhre og Kaveh Rashidi, som etterspør en vær-varsom-plakat mot å legge ut barna på sosiale medier.

Dokumenterer barndommen

Elin skriver at hun nesten ikke husker noe av barndommen:

– Jeg hadde vært kjempeglad hvis det fantes en historie om oss på nettet fra oppveksten som jeg kunne lese og se bilder fra i dag.

Men hun er nøye med hvilke bilder hun legger ut, og unngår bilder hvor barna er lettkledde eller fremstår sårbare. Dessuten må hun ta hensyn til barnas humør:

–(E)r barna lei og sier nei til at jeg fotograferer dem en dag, så blir det ingen bilder. Da gjør vi noe annet i stedet. Noe vi har lyst til, for vi har masse tid (…) Småbarnstiden for oss er kos, ikke stress, avslutter hun.
Muligens stresser hun litt mer med bryllupsplanene?

Skjermbilde fra Instagram.