Mannen ses her i det han blir hentet ut fra viften han hadde sittet fast i. Foto: Politiet via Facebook
Del saken

En mann som trolig forsøkte å bryte seg inn på en restaurant i USA tidligere denne uken, har blitt reddet etter å ha sittet fast i en avtrekksvifte i to dager.

Flere politipatruljer og brannmannskaper rykket ut etter at politiet i Alameda utenfor San Francisco i California fikk melding om at noen ropte etter hjelp fra en restaurant onsdag morgen.

Da nødetatene kom på stedet, fant de en mann som hadde satt seg fast i en avtrekksvifte som tilhørte en kinesisk restaurant i San Lorenzo. Der skal mannen ha vært i hele to dager.

– Vi fant en inntrenger (mulig en innbruddstyv) fanget i avtrekksvifte på taket. Brannvesenet reddet ham, og han er satt i varetekt, skriver politiet på Twitter. Politiet skriver på Facebook at brannvesenet brukte nesten en time på å få mannen opp av viften.

Mannen, som er 29 år gammel, var fysisk utmattet og dehydrert da han ble funnet. Han ble fraktet til et lokalt sykehus for behandling. Mannen var tildekket av svart fett da han ble funnet.

– På dette tidspunktet etterforsker vi om mannen har begått innbrudd og hærverk. Det er ukjent om den mistenkte hadde til hensikt å begå innbrudd. Saken vil bli sendt til statsadvokaten, sier politimannen Ray Kelly i uttalelsen på Facebook.

29-åringen var heldig, for ifølge Kelly er det ikke sikkert at han hadde overlevd en dag til i avtrekksviften.

(©NTB)