Daniel Shravan vil legalisere voldtekt uten vold. Skjermdump Twitter
Del saken

Daniel Shavran er en indisk filmskaper som nå er i hardt vær etter å ha skrevet om voldtekt på sosiale medier.

I poster som nå er slettet skrev han blant annet at «voldtekt er ikke en alvorlig ting», og «Hvis du er i ferd med å bli voldtatt, bør du gi voldtektsmannen en kondom», skriver Daily Mail.

Shavrans kommentarer kommer rett etter at veterinæren Priyanka Reddy (27) ble funnet voldtatt, drept og brent. Den brutale hendelsen har skapt sterke reaksjoner i India, som har opplevd mange slike saker de siste årene. Fire menn er arrestert i forbindelse med voldtekten og drapet.

Shavran understrekte at «drap ikke kan unnskyldes», men la til at «myndighetene bør legalisere voldtekt uten vold av hensyn til kvinnenes sikkerhet». Han ba også om at jenter over 18 år bør få undervisning i voldtekt, og at kvinner ikke bør nekte menn å tilfredsstille sine seksuelle behov.

Skjermdump Twitter

Shavran får liten støtte i India. Tvert i mot har flere, blant annet Priyankas mor og ledende politikere, gått ut med krav om strenge straffer. Parlamentsmedlem Jaya Bachchan har ytret ønske om at de kriminelle bør lynsjes i offentligheten.