Illustrasjonsfoto: Apotek1
Del saken

Apotek1 vil at du holder deg vekk fra apoteket, dersom du er i en karantenesituasjon knyttet til coronaviruset.

Apotek1 minner om at apotekene er en kritisk samfunnsfunksjon, og at det er essensielt at apotekene kan holde åpent gjennom hele krisen landet nå er inne i.

– Det krever at alle kunder hjelper til, heter det i en pressemelding fra Apotek 1.

Les også: Helsemyndighetene trapper opp legemiddelberedskapen

Er du i karantene, ikke kom til apoteket

– Vi vil som Norges største apotekkjede med mer enn 400 apotek i hele Norge på det sterkeste understreke at dersom du er i hjemmekarantene, gjør det du kan for å unngå å komme til apoteket.

– Be noen du kjenner dra i ditt sted, bruk nettapoteket vårt apotek1.no og få medisinene levert på døra, eller vurder om det kan vente til du ikke lenger er i karantene, sier administrerende direktør i Apotek1 Øyvind Winther.

Les også: Koronavirus: Apotekforeningen oppretter kriseteam

Minner om Folkehelseinstituttets regler

Folkehelseinstituttet sier om personer i hjemmekarantene:

«skal som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kafeer. Ved mangel på alternativer, kan du gå ut for å gjennomføre nødvendige ærender i butikk og apotek, men du må sørge for å holde tilstrekkelig avstand (1-2 meter) til andre og unngå kø.»

– Vi må passe på våre medarbeidere og våre kunder. Da kan vi ikke ha potensielt smittede personer i våre apotek. Det ber vi folk respektere, sier adm. dir Øyvind Winther.

Les også: