Gwyneth Paltrow anbefaler jade-egg. Andre bruker tannbørsten eller persille. REUTERS/Mario Anzuoni
Del saken

Anne Henderson er en anerkjent britisk gynekolog. Nå advarer hun kvinner om å ikke bruke sine elektriske tannbørster som en slags vibrator.

Henderson beskriver dette som en «interresant ny trend» som medfører risiko for skader på genitaliene til kvinnene. Henderson sier også at det er et spørsmål om hygiene.

Henderson sier til The Sun at man bør holde tannbørsten over nakken, og bruke den til sitt angitte formål.

Andre medisinske rådgiver sier at alt som ikke er designet for å føres inn i vagina bør ikke puttes der.

Tidligere i år har det kommet fram en del merkelige eksempler, som at kvinner bruker eddik i et forsøk på å stramme opp sin vagina. The Sun skriver:

«Tilhengere av metoden sier at ikke bare får du en strammere vagina, men vulvaen krymper også og bemerker at dette har kvinner gjort siden den mørke middelalder (The Dark Ages).»

Andre trender var f.eks. å putte glitter i vagina, eller såkalte «jade egg», anbefalt av blant annet skuespilleren Gwyneth Paltrow. Magasinet Marie Claire anbefalte å bruke persille for å fremskynde menstruasjon.

Jade egge. Skjermdump fra Amazon

 

Alle disse tipsene fremføres uten noen form for vitenskapelige bevis, og avvises som totalt nonsens av de fleste med litt kunnskap om temaet.

– Jeg anbefaler ingen å putte persille eller andre urter inn i sin vagina, sa Dr. Sarah Jarvis.

Karin O’Sullivan er klinisk leder ved FPA Charity, og mente det var en «dårlig idé å putte ting i vagina uten at det var anbefalt av en lege».

Men det mest interessante spørsmålet blir ikke besvart: Hvordan ble det «en interessant trend» å bruke tannbørsten til dette formålet? En elektrisk tannbørste koster tross alt mye mer enn en vibrator.

Men noen ganger er det kanskje ikke så lett: