Madonna og Britney Spears kliner til. (AP Photo/Julie Jacobson)
Del saken

Julie Bindel har tatt for seg dette fenomenet i The Spectator: Hva motiverer trauste, heteroseksuelle kjendiskvinner til å forsøke fremstå som bifile eller lesbiske?

Hun nevner Anne Heche, Madonna, Britney Spears og Ariana grande, som trolig spiller en rolle for å selge flere plater. De kysser andre jenter og forsøker fremstå som spennede og mystiske ved å hinte om at det kanskje er håp for jenter også. Kate Perry slo igjennom med låten I kissed a Girl.

Rent markedsmessig er det kanskje lurt. Gutter kan bli ekstra pirret, og lesbiske jenter kan tenke at de har en mulighet. Men er det ikke litt hyklersk?

Miley Cyrus den verste

Ingenting irriterer Julie mer enn Myley Cyrus, som benevner seg selv som queer (skeiv). Dette til tross for at hun er gift med svært mandige Liam Hemsworth.

Nylig uttalte Cyrus i et intervju om ekteskapet sitt:

Miley Cyrus med ektemannen Liam Hemsworth, som neppe passer beskrivelsen «queer». (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

– Vi definerer på nytt, for å være jævlig ærlig, hvordan det ser ut for en som er queer som meg å være i et heteroseksuelt forhold.

Bindel kaller det noe fordømt sludder. Cyrus er hetero, å kalle seg queer er som å kalle hunden sin for gullfisk. Det handler bare om image, om å fremstå som spesiell. Mens i virkeligheten er hun en traust og kjedelig heteroseksuell kvinne.

Selv lesbisk

Bindel er selv lesbisk, og selv om hun ikke er noen tilhenger av identitetspolitikken, så syns hun at man bør beholde en viss respekt for pionerene.

Selv kom hun ut som lesbisk i 1977, det førte til problemer, fordommer og voldsepisoder. Hun mistet jobben, ble seksuelt trakassert og generelt behandlet som et utskudd.
Nære venner nektet henne å være alene med barna deres.

Men nå bruker søkkrike popstjerner antydninger om en slik legning som en måte å skvise ut noen ekstra millioner dollar.

Dessverre har postmodernismen med sin nye definisjon av begrepet queer gjort det å fremstå som lesbisk til allemannseie, noe å trakte etter.

Mange kvinner har hatt eksperimenter med likekjønnet flørting, men det betyr ikke nødvendigvis at det er lesbiske eller bifile. Som en venninne av Bindel sa:

– Det er som å besøke Island. Jeg har vært der, men jeg vil ikke dra dit igjen.