Foto: Moviestore/REX
Del saken

Vi kjenner typen, han som behandler henne dårlig, bryter avtaler, ringer når det passer han og ser på seg selv som en rockestjerne.

Han fremstår som «hard to get», og en kvinnen kan ikke ta som en selvfølge. KK skriver at det ofte skyldes at kvinner har en litt feil oppfattelse av hva romantiske følelser handler om. De feiltolker symptomer som angst, sjalusi og uro med romantisk eller seksuell tiltrekning.

Noen ser på den pålitelig og tilgjengelig mannen som kjedelig, han som holder opp døren, sender blomster og er det alltid.

Les også: – Partneren min er en tøffel. Hva gjør jeg?

– Hvis du ofte faller for feil type mann, enten det bare blir en uforpliktende flørt eller et lenger forhold, kan det handle om din dating- og tilknytningsstil. Søker du trygghet i det kjente eller blir du superstresset om han blir interessert for fort?, sier familieterapeut Kate Elin Søyland, og legger til:

– Noen får et emosjonelt hekt av en utilgjengelig og «hard to get» mann. Relasjonen utvikler seg ikke, han sier én ting men gjør noe helt annet, og du blir gående «på vent». Mange beskriver det som at de ikke kan leve verken med eller uten ham.

Thomas Winther er sexolog, han sier at en del kvinner tenker at såkalte «badboys» er mer seksuelt attraktive og mer mystiske fordi de er vanskeligere å få tak i. Hvis det blir lettvint er det ikke spennende. De trenger den jakten for å utvikle følelser.

Les også: Derfor elsker menn pupper

Det hele stammer fra biologien vår, forteller Winter, og sier at den tøffe mannen kan passe på seg selv og ta vare på kvinnen. Det samme gjelder høye menn, som ofte har lettere for å finne en partner enn lave menn.

– For mange er den litt utilgjengelige mannen mer spennende enn den pålitelige revisoren. Men når det er sagt så velger mange noe annet når de vil slå seg til ro og få barn. Da søker mange mer stabilitet og trygghet, selv om det kanskje ikke vekker like sterke følelser.