Millioner av studenter i USA er Sugar Babes. Illustrasjonsbilde, Pixabay
Del saken

Undersøkelser viser at en skremmende høy andel av kvinnelige studenter ved høyt rangerte universiteter i USA har meldt seg som såkalte Sugar Babes.

Dette er en form for myk prostitusjon, hvor nettsider legger til rette for at unge, attraktive kvinner kommer i kontakt med velstående menn, såkalte Sugar Daddies. Disse er i de aller fleste tilfellene langt eldre enn jentene, med en gjennomsnittsalder og -inntekt på 41 år og 250.000 dollar, ifølge ZeroHedge.

Fenomenet eksisterer også den andre veien, med unge menn og velstående kvinner.

Dette er ikke et nytt fenomen, men det er i ferd med å bli normalisert. På Georgia State University har 1304 av de kvinnelige studentene registrert seg som Sugar Babes. Dette er ca. 10 prosent av samtlige kvinnelige studenter på universitetet.

Skyldes høy studiegjeld

Den mest sannsynlige forklaringen er de enorme kostnadene forbundet med å studere i USA. Samlet studentgjeld er på 1,6 billioner dollar. 42 millioner amerikanere har studentlån, og gjennomsnittsgjelden økte med 5 prosent i 2018.

I hele USA er over 8 millioner registrert som Sugar Babes. Av disse er 2,7 millioner studenter. Så de nesten 2 millioner Sugar Daddies har mange å velge fra.

Også i Norge

Fenomenet finnes også i Norge. I januar forklarte datingekspert Ane Hagen til NRK at det handler om studenter som vil ha en mer luksuriøs livsstil:

– Mange kan da spise bedre, bo bedre, ha mindre studielån og slippe å jobbe med noe annet ved siden av. Når unge, pene jenter som ser opp til Kim Kardashian får muligheten til å leve et luksusliv som henne, sier de ja takk til det.