Prince Harry og Meghan. Foto av Tolga AKMEN / AFP)
Del saken

Meghan Markle og prins Harrys har varslet formell flytting til Kanada, og datoen nærmer seg. Men Kanadas grenser er stengt som følge av coronaviruset, så for prins Harry blir viruset en ekstra utfordring.

Paret skal starte «nytt liv» utenfor den britiske kongefamilien fra 1. april. Hertugen og hertuginnen av Sussex har returnert til Kanada etter å ha fullført sin avskjedsturné i London i forrige uke, ifølge Mail Online.

Kanada kunngjorde mandag lukning av sine grenser for alle som ikke er statsborger, fast boende eller amerikansk statsborger på grunn av coronavirusbekymringer.

Meghan Markle er amerikanske statsborger, og kan enklere krysse grensene til US og vende tilbake til Kanada enn det prinsen kan, som er brite. Credit: Shutterstock
Fotograf:
Rex/shutterstock

Dette vil sannsynligvis påvirke paret, som nylig har utført private engasjementer i USA, men offisielt først forlater kongefamilien 1. april i år.

Det betyr også at hvis Harry og Markle ønsker å besøke dronningen i London, vil de sannsynligvis ikke få lov til å returnere til Kanada, slik situasjonen er for øyeblikket, melder amerikanske medier.

Les også: Kanada stopper sikkerhetstjenesten rundt Meghan og Harry

Er ikke formelt fastboende kanadiere

Selv om paret har bodd på Vancouver Island med sin sønn Archie siden november 2019, er de ikke borgere eller fastboende i landet.

Det betyr at hvis hertugen av Sussex planlegger å forlate Kanada i løpet av den tiden som er igjen før formelt «nytt liv» er iverksatt, vil han sannsynligvis ikke få lov til å komme tilbake.

Hertuginnen er imidlertid en amerikansk statsborger, og derfor vil hun kunne reise til USA og tilbake igjen, med mindre begge landene endrer sin politikk på dette.

Paret skal offisielt fullføre «Megxit» den 1. april og begynner deretter sine private karrierer med full økonomisk uavhengighet.