illustrasjonsbilde:Pixabay/ loilamtan
Del saken

Det kan være enklere å kommunisere med en introvert enn det vi tror, mener utforsksinnet.no, som mener at relasjoner med introverte er svært givende.

Du må finne det rette øyeblikket for å kommunisere med en introvert. Å gjøre dette innebærer å nærme seg dem og finne ut at de kan være gode samtalepartnere. Vi kan også lære at disse menneskene er gode venner. De vet de hvordan de skal lytte, unngå sladder og forme sterke og lojale bånd med vennene deres.

Utforsksinnet.no slår fast noe viktig: Introversjon ikke er det samme som beskjedenhet. Det ikke er noen mangler når det gjelder sosiale ferdigheter. Det er altså ikke noen patologisk komponent som gjør det vanskelig for oss å kommunisere med en introvert.

Problemet for introverte er at de blir psykologisk utmattede av altfor stimulerende scenarier. Men de er introspektive observante og fantasifulle. De har få venner og foretrekker små sirkler av vennskap med dem de etablerer sterke og meningsfylte forhold til.

Introverter foretrekker dype samtaler og liker ikke sladder eller å tiltrekke seg oppmerksomhet. De er tankefulle. Ofte har de kunstneriske lidenskaper som musikk, skriving og tegning.

Så hvordan få god kontakt?  Her er nettstedets råd:
– Gå sakte fremover og respekter tid og kommunikasjonskanaler.
– Aksepter deres rytme og tempo.
– Ikke gjør dem til midtpunktet av oppmerksomhet.
– Sørg for at samtalene blir meningsfylte.
– Å dele stillhet med en annen person kan føre til magiske øyeblikk.