Del saken

Vi kjenner vel alle kjente personer som vi er betatt av, ikke for deres utseende, men fordi de rett og slett er karismatiske. Og vi har kanskje også opplevd de mer nære karismatikerne, personer som tiltrekker seg all oppmerksomhet når de kommer inn i et rom, kun fordi de er der.

Nettstedet Utforsk Sinnet har sett på hvordan du selv kan bli mer karismatisk, og gir disse fem rådene:

1: Overfør tillit

Det første du må gjøre er å sørge for at andre vet at de kan stole på deg, skriver Utforsk Sinnet. Når du snakker med dem, hold direkte øyekontakt mesteparten av tiden. Men det er ikke anbefalt å gjøre det hele tiden, fordi det kan være skremmende og veldig ubehagelig. Dine bevegelser må være beroligende.

Bevegelsene dine skal være harmoniske, uten et gram nervøsitet eller bekymring. Hvis en leder mister sin troverdighet, er det vanskelig for dem å komme seg opp igjen. Prøv å øve i speilet før du gir en tale eller presentasjon. På denne måten vil du kunne legge til i de små detaljene som vil generere tillit hos ditt publikum, anbefaler Utforsk Sinnet.

2: Kultivert, men forståelig språk

Det er viktig å vise at du er en utdannet person med et rikt, variert ordforråd. Karismatiske mennesker er gode kommunikatorer og vet hvordan man får folk til å vurdere hva de sier. Hvordan? De bruker et språk som er lett forståelig og tilgjengelig for alle, men med et snev av utdanning.

Vær spesielt forsiktig når du prøver å vise at du har gjort hjemmeleksene dine. Bruk av altfor kompliserte, prangende eller tekniske ord kan få deg til å virke arrogant eller innbilsk.

Alltid respekter den andres tur til å snakke, selv om du er helt uenig med dem. Det er også en god idé å ikke kritisere andre. Bruk litt oppfinnsomhet og kreativitet til å vise et annet perspektiv eller berike deres. For å se snill og velutdannet ut, vil du at publikum skal respektere dine ord og lytte. Utforsk Sinnet anbefaler at du bruker «vi» i stedet for «jeg», fordi andre vil føle seg inkludert og som om dere har felles mål.

3: Bruk et gjennomsnittlig volum og en variert tonefølge

Hvor mange ganger har du lyttet til politikere som sier ting som ikke gir mening, men jublet for dem bare på grunn av tonen de brukte! Det som er sagt er like viktig som hvordan det sies.

Hemmeligheten er å ikke nøle, snakke i sirkler, eller bruk bare en rytme. Å pause hjelper deg med å fange lytterens oppmerksomhet. Ta pauser etter viktige deler som du vil at målgruppen skal huske.

Å snakke for fort eller for sakte får folk til å mistro deg, eller bare bli irriterte. Det samme gjelder ved å bruke en overdreven skarp eller seriøs tone. Selvfølgelig, for å fremheve nøkkelord i talen din, kan du øke volumet ditt litt, men naturlig.

4: Holdningen din

Måten du står på er svært viktig. Du bør holde hodet høyt og rett, uten å vri det sidelengs. Hvis du vil understreke noe, kan du løfte haken litt. Det er viktig å ikke la skuldrene dine henge, og alltid holde dem i samme høyde.

Det er ikke nødvendig å være stiv som en påle, men stå rett. Denne stillingen viser utholdenhet og ikke-konformitet, ting som karismatiske mennesker har.

For dem fører deres utilfredshet til handling og derfor til endring, skriver Utforsk Sinnet.

5: En beskjeden garderobe

Selv det ikke er antrekket som gjør mannen, kan klærne du bærer hjelpe deg å være mer karismatisk.

Det handler ikke om å bruke dyre eller merkeklær, men om å velge riktige klær. Du kan merke et tema nå. Det handler om moderering. For kvinner kan bruke dyp utringning, sko med for høye hæler eller sterke farger distrahere i stedet for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Det er bedre å velge en sober stil, noe du føler deg komfortabel med. Tilbehør kan hjelpe deg med å fullføre ditt antrekk.

For menn er det beste alternativet å bære en klassisk dress. Med en lys skjorte og matchende slips, blir det sikkert en hit. Du kan til og med kvitte seg med slipset og erstatte dressjakken din med en blazer, anbefaler nettstedet.

Lær hvordan du kan være mer karismatisk