Del saken

Forfatter, regnskapsfører, dataprogrammerer, grafisk designer, apoteker eller artist, er gode jobber for deg som er litt innadvendt, såkalt introvert, mener spesialmagasinet Very Well Mind, com.

Mens de introverte utgjør en estimert 25-40 prosent av befolkningen, er det fortsatt mange misforståelser om denne personlighetstypen. Det er også viktig å merke seg at introversjon ikke er det samme som sosial angst eller skygge. Å være introvert betyr ikke at du er sosialt engstelig eller sjenert, skriver magasinet, som lister opp flere punkter på at du kan være introvert, og det virker det ikke så dumt å være:

1. Å være rundt mange mennesker tømmer deg for energi. Føler du deg aldri utmattet etter å ha brukt tid med mange mennesker? Etter en dag med interaksjon med andre, trenger du ofte å trekke seg tilbake til et rolig sted og ha litt tid til deg selv? En av de viktigste egenskapene ved denne personlighetstypen er at introverte må bruke energi i sosiale situasjoner, i motsetning til ekstroverte som får energi fra slike interaksjoner. Det betyr ikke at alle introverte unngår sosiale arrangementer helt og holdent. Mange introverte liker faktisk å tilbringe tid rundt andre, men foretrekker helst selskapet med nære venner. Mens en ekstrovert kan gå til en fest med målet å møte nye mennesker, har en introvert til hensikt å bruke kvalitetstid til å snakke med gode venner.

2. Du nyter ensomhet. Som en introvert er ideen om en god tid en rolig ettermiddag til deg selv for å nyte hobbyer og interesser noe som verdsettes. Et par timer alene med en god bok, en fredelig tur i naturen eller favorittprogrammet ditt er gode måter å hjelpe deg med å føle deg oppladet. Dette betyr ikke at den gjennomsnittlige introverte vil være alene hele tiden. Mange introverte elsker å tilbringe tid med venner og samhandle med kjente personer i sosiale situasjoner. Det viktigste å huske er at etter en lang dag med sosial aktivitet, vil en introvert trolig ønske å trekke seg tilbake til et stille sted å tenke, reflektere og lade opp. Hvis det å ha noen timer å være alene, lyder som ideen om en god tid, kan du bare være en introvert.

3. Du har en liten gruppe nære venner. En vanlig misforståelse om introverte er at de ikke liker folk. Mens introverte vanligvis ikke liker mye sosialisering, liker de å ha en liten gruppe venner som de er spesielt nær. I stedet for å ha en stor sosial sirkel av mennesker som de kun kjenner på overfladisk nivå, foretrekker introverte å holde seg til dype, langvarige forhold som er preget av stor nærhet og intimitet. Hvis sosial sirkel har en tendens til å være liten, men veldig nær, er det en ganske god sjanse for at du er en introvert.

4. Folk beskriver ofte deg som stille og kan finne det vanskelig å bli kjent med deg. Introverte beskrives ofte som stille, reservert, og ofte feilaktig for å være sjenert. Hvis du er den stille typen og litt reservert, er du sannsynligvis en introvert.

5. For mye stimulering gir deg følelse av å være distrahert og ufokusert. Hvis du har en tendens til å føle seg overveldet i travle sosiale situasjoner, er du sannsynligvis en introvert.

6. Du er veldig selvsikker. Fordi introverte pleier å være innadvendte bruker de også mye tid på å undersøke egne indre erfaringer. Hvis du føler at du har en veldig god kunnskap og innsikt i deg selv, dine motivasjoner og dine følelser, kan du være mer av en introvert. Hvis du føler at du er selvbevisst og liker å få dyp kunnskap om deg selv, så kan du være mer av en introvert.

7. Du liker å lære ved å se. Hvor ekstroverte pleier å foretrekke å hoppe rett inn og lære gjennom praktisk opplevelse, foretrekker introverte vanligvis å lære gjennom observasjon. Mens ekstroverte vanligvis lærer gjennom prøving og feil, lærer introverte best ved å se på. Introverte vil gjerne se på andre utføre en oppgave, ofte gjentatte ganger, til de føler at de kan gjenskape handlingene alene. Når introverter lærer fra personlig erfaring, foretrekker de å trene et sted privat hvor de kan bygge sine ferdigheter og evner uten å måtte utføre foran et publikum. Hvis du liker å lære mer ved å se i stedet for å gjøre det, er det en sjanse for at du har en mer innadvendt personlighet.

8. Du er skapt til jobber som involverer uavhengighet. Som du kanskje kan forestille deg, jobber som krever mye sosial interaksjon har vanligvis liten appell til folk som er høyt innadvendte. På den annen side er karriere som involverer å jobbe selvstendig ofte et godt valg for introverter. For eksempel kan en introvert jobbe som forfatter, regnskapsfører, dataprogrammerer, grafisk designer, apotek eller artist.