Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Elaine Thompson, File)
Del saken

Lavprisselskapene har billige flybilletter, men tar betalt for mange tilleggsgoder, som eksempelvis mat om bord.

Den tyske avisen Bild Zeitung har sjekket hvor drikker, snacks og småmat koster minst.

Overraskende for Bild er ikke Easyjet, som blant annet flyr billig mellom Oslo og Berlin, selskapet med de billigste mat og drikketilbudene.

Reiseplattformen fromAtoB har vurdert prisene samlet for IMAGE. Deres resultat viser at German Airlines har det billigste ølet.

På TUIfly og Eurowings kan 0.33 liter øl kjøpes for tre euro. En liter øl koster da på det dyreste 9,09 euro. To ganger så mye (18,18 euro per liter, 6 euro for en liten øl) tar Easyjet. Selv reisende med det irske flyselskapet Ryanair må grave dypt inn i lommeboken og betale minst 5,50 euro.

Hva koster det å bli sulten på flyet?

De billigste alkoholfrie forfriskninger er tilgjengelige for Easyjet, TUIfly, Wizzair og SunExpress sine passasjerer. De fire flyselskapene tar 2,50 euro for en halv liter vann. Air Baltic tar samme pris for 0,33 liter. En liter vann koster på det latviske flyselskapet 7,58 euro, mer enn dobbelt så mye som i Easyjet, TUIfly og Co.

Hva så dersom du ikke er tørst, men sulten? SunExpress har de billigste smørbrødene, skriver Bild. Både søte og salte snacks er de rimeligste på SunExpress sine tyrkiske fly. Reisende betaler 7,50 euro for 100 gram potetgull i Norwegian, Pegasus og Wizz Air, ifølge undersøkelsen.

Sammenligning av handlekurver (alle produktene som er lagt til) av de ti budsjettflyselskapene, viser at TUIfly kommer best ut.