Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay/
Del saken

MSN har laget en liste med ting du bør vite om kjæresten din, og presentert den i form av spørsmål. Kan du svare på MSN sine spørsmål? Her er noen av dem.

Veien til å bli populær hos dyr går gjerne gjennom maten. Kanskje er det sånn hos mennesker også? I alle fall er MSN sitt første spørsmål:

Hva er det hun ikke liker av mat?
Det å ha oversikt over hva slags mat din utkårede elsker, og hvilke matvarer hun ikke kan fordra, viser at du bryr deg. Det kan faktisk også forhindre krangler. Det at noen lar være å spise visse matvarer kan ha helsemessige eller etiske årsaker – eller så er det rett og slett fordi man ikke liker smaken eller konsistensen, skriver MSN.

Uansett hva grunnen er – ikke la din kjære føle seg fordømt på grunn av matpreferansene sine.

Er han et katte- eller hundemenneske?
Dette trenger jo ikke være enten/eller – mange liker begge deler. Men undersøkelser viser at katte- og hundemennesker ofte har ulike personlighetstrekk, og til og med ulike politiske oppfatninger.

Vet du hvem som er hennes beste venner?
Du trenger ikke å være bestevenn med partnerens venner, men det å vite hvem hun anser som sine nærmeste venner, og hvorfor, er viktig. Det viser henne at du bryr deg om dem, og det kan også gi deg større innsikt i hvem partneren din virkelig er.

Hvilke tanker har han rundt dette med ekteskap og familie?
Dere trenger aldeles ikke å diskutere samboerskap eller giftemål på første date, men det er allikevel viktig å uttrykke hva du tenker og finne ut om partnerens ønsker relativt tidlig i prosessen. Slik vet du om dere tenker noenlunde det samme.

Hvordan ser drømmeferien hennes ut?
En persons drømmeferie kan fortelle mye om vedkommende. Og kanskje dere til og med har drømt om å dra til samme sted? Det å dra på tur sammen kan, i tillegg til å være veldig romantisk, gi dere muligheten til å få verdifull innsikt i hvordan den andre fungerer.

Tror han på Gud?
Man trenger ikke nødvendigvis ha akkurat likt syn på dette med Gud og et eventuelt liv etter døden, men for noen er dette ekstremt viktig. Det er derfor viktig å vite hva partneren din tenker om Gud og religion fra begynnelsen av.

Liker hun å ligge i armkroken din når hun sover?
Noen samlivseksperter hevder at det å like fysisk nærhet når man sover tyder på et lykkelig forhold. Kroppsspråket vårt kan si mye om underbevisstheten vår – men hvorvidt du foretrekker kos eller plass når du sover kan også simpelthen handle om hva som kjennes mest behagelig. Det kan uansett være kjekt å vite om hun liker å ligge i skje eller om hun helst vil ligge for seg selv.

Stemmer han ved valg?
Politiske overbevisninger kan være polariserende, selv i romantiske forhold. Men mange synes hvorvidt man stemmer kan være mer avgjørende enn hva man stemmer. For dersom du er politisk aktiv, er det sannsynligvis viktig for deg å vite om partneren din også er det.

Hva er favorittlåten hennes?
MSN viser til vitenskapsmannen Tomas Chamorro-Premuzic, som mener at musikksmaken vår har mye å si for hvordan vi er som personer. Dersom dere har lignende musikksmak, kan dette bety at dere også er en god romantisk match. Men selv om du digger jazz og hun aldri hører på noe annet enn P4, bør du vite favorittlåten hennes – det viser henne at du bryr deg.

Hvilke seksuelle fantasier har dere?
Ifølge sexrådgiver Michael Castleman kan det være en god ting å dele sexfantasier med partneren din – selv om det er flaut. Og om du vil at fantasien skal bli virkelighet, må du fortelle partneren din om det. Det er dessuten et tegn på ærlighet og tillit, som har mye å si både på soverommet og ellers

Hvilken kjendis liker han?
Noen blir sjalu dersom kjæresten prater for mye om en kjendis de er tiltrukket av. Men dette kan faktisk være en morsom måte å komme tettere sammen på.

Hva er drømmejobben hennes?
Det å vite hva som er kjærestens drømmejobb er første steg i å hjelpe henne til å oppfylle drømmen, skriver MSN.

Har han/hun studert – i så fall, hva?
En studie i Time Magazine fra 2016 viser at noen universitetsgrader er mer romantisk kompatible enn andre. Men den største grunnen til at du bør vite noe om partnerens akademiske bakgrunn, er for å kunne forstå han/hun bedre.

Vil hun ha barn?
Hvis du ser for deg at du vil tilbringe resten av livet med kjæresten din, er det viktig å vite hvorvidt hun ønsker å få barn eller ikke. Det kan være mange grunner til at noen ønsker eller ikke ønsker seg barn, og grunnene kan også endre seg over tid. Men det å avklare hvorvidt man tenker det samme rundt dette med å starte familie kan spare dere for mye stress senere.

Kommer han godt overens med familien sin?
Du kan ikke kontrollere hva slags forhold partneren din har til familien sin, men om forholdet til foreldre og søsken er anstrengt kan det være greit å vite om dette før du blir bedt i svigermors 60–årslag. Det kan også gi deg en pekepinn om hvordan han kommer til å forholde seg til din familie.

Hva liker hun å lese?
Det er ikke alle som liker å lese bøker, og det er helt greit. Men om hun gjør det vil hun nok sette pris på at du vet hva slags bøker hun leser. Hva en person leser sier mye om han/henne som person, og dersom du vet hva hun liker kan du også kjøpe bøker til henne i gave.

Hvordan takler han konflikter?
Måten dere krangler på kan avgjøre hvorvidt dere klarer å takle de typiske kjæreste-kranglene på en god måte. Det å forstå hvordan partneren takler konflikter kan være avgjørende for om dere kommer til å klare å holde sammen eller ikke.

Hva er favorittstillingen hans i senga?
Det kan kanskje være litt flaut, men det å snakke om hva dere liker og ikke liker i senga kan være en flott måte å komme hverandre nærmere på. Bonusen er at dere oppdager sex–stillinger som dere aldri har prøvd før.

Har hun noen allergier?
Det er selvfølgelig viktig å vite om partneren din er allergisk mot mat eller noe annet, særlig hvis det er kritisk. Men selv om det ikke er snakk om biestikkallergi eller noe annet som er direkte farlig, kan det være kjekt å vite når det kommer til matlaging eller når du skal kjøpe bursdagsgave.

Snorker han?
Snorking kan gi alvorlige konsekvenser i selv de beste forholdene. Hvis du snorker så høyt at partneren din ikke får sove, kan dette føre til at hun blir irritabel om dagen, noe som igjen kan føre til krangler. Dersom en av dere snorker er det derfor viktig at dere tar grep, slik at det ikke går utover nattesøvnen.

Anser hun seg som flink med penger?
Krangling om penger og økonomi er en av de største grunnene til at forhold tar slutt. Ved å få vite hvordan partneren din håndterer pengebruken nå blir det enklere å kunne ha felleskonto, investere eller kjøpe bolig sammen senere.