Illustrasjonsbilde. Pixabay/Annalise1988
Del saken

Valentinsdagen er konstruert for romantiske opplevelser for kjærestepar. Men mange er faktisk single. Her følger noen tips til hva single personer kan gjøre på en slik dag.

Ta en skikkelig fest
Ring rundt til andre single, finn en god pub og ta en fest i ren glede over at dere faktisk er single og kan gjøre akkurat som dere vil.

Fullfør ugjorte arbeidsoppgaver
Muligens kjedelig, men siden alle dine venner i parforhold er opptatt, hvorfor ikke rydde unna litt i arbeidsmengden? Eventuelt kan du vaske kjøkkenet eller badet, så føler du deg nyttig selv på en slik dag.

Spre kjærlighet
Gi en blomst til din mor, ring en gammel venn. Kjærlighet og omtanke er ikke begrenset til parforhold.

Registrer deg på en datingside
Har du ikke lyst til å være alene neste år? Lag en profil på Tinder, la det stå til. Hva har du å tape?

Lag en egen date med en kjendis
Se en film med Brad Pitt, eller Jessica Alba. Drøm deg bort.

Ta med mor og far ut
Foreldrene dine er der hele livet. Inviter de hjem på middag, eller spander middag på restaurant. Du kommer aldri til å klare og betale tilbake alt de har gitt deg, men som symbolsk handling må dette sies å være en fin ting å gjøre på en slik dag.

Skaff deg dyr

Hvis du ikke orker sjekkemarkedet: Hva med å skaffe seg en hund? Eller kanskje bare passe en hund for et vennepar som skal ut på romantisk date?

Dra på tur alene
Å reise alene er undervurdert. Det er mye lettere å bli kjent med folk når du reiser alene og ikke som halvparten av et par. Du møter garantert andre single, og får opplevelser for livet.

Gjør noe for barna
Stikk innom et sykehus, kanskje en barneavdeling for kreftrammede. Eller gjør frivillig innsats på et suppekjøkken eller Fattighuset. Gjør en forskjell!

Følg drømmene dine
Valentinsdagen kan være en ypperlig anledning til å definere hva du vil ha ut av livet, og hvordan du skal oppnå det. Filosofer litt rundt dette over et glass vin og en bit mørk sjokolade, så forsvinner rynkene samtidig.

Vær en rebell, si NEI til Valentinsdagen
Det er tross alt en amerikansk tradisjon som har blitt prakket på oss, akkurat som Halloween med sine irriterende drittunger i teite kostymer som vil ha godteri de ikke har godt av. Så hvorfor ikke bare boikotte hele greia og behandle dagen som en helt vanlig dag?