Credit: AP Fotograf: Tina Fineberg
Del saken

Menneskets hjerne er biologisk programmert til hele tiden å være på utkikk etter den perfekte partner til å føre arten videre. Vitenskapen har faktisk kartlagt akkurat hva menn blir fysisk tiltrukket av hos kvinner.

Dette kan vi lese i en artikkel i Illustrert vitenskap.

Midge Wilson, professor i psykologi og kvinnestudier ved DePaul University i Chicago har studert fenomenet. Hennes konklusjoner er at menn er biologisk opptatt av kvinners «reproduksjonsegnethet», og blir derfor tiltrukket av:

1: Kvinner med smal midje og brede hofter

Det perfekte forhold mellom midje og hofter er 7 til 10, i følge antropolog Barnaby Dixon (University of Queensland). Det oppfattes av mannens hjerne som at kvinnen egner seg til å føde barn, og derfor er biologisk attraktiv.

2: En lys stemme

Den lyse stemmes signaliserer ungdom, underforstått som et tegn på helse og evner til å føde barn. Dette ifølge forskere ved University College London.

3: Kvinner med langt og sunt hår

Tysk forskning har vist at langt, sunt hår også oppfattes som et signal om fysisk helse, ungdom og fødselsevne.

4: Kvinner som smiler

Dette oppfattes tiltrekkende av menn, særlig hvis tennene er hvite. Oppsiktsvekkende nok er det ikke slik at kvinner liker menn som smiler, men foretrekker menn som viser få følelser, er sterkere og dermed mer attraktive. Dette har man forsket frem på University of British Columbia i Canada.

5: Mindre sminke

Studier ved Bangor University slår fast at mye sminke ikke øker kvinners attraktivitet, faktisk tvert imot. De anslår at en gjennomsnittskvinne bør redusere sminkebruken med ca. 40 % (hvis målet med sminken er å gjøre seg attraktiv for menn).

6: Kvinner i rødt

Både menn og kvinner tiltrekkes av rødt, og effekten er svært stor. Det røde signaliserer paringslyst, brunst og seksualitet, noe som påvirker mannens underbevisste vurdering av kvinnens evne til reproduksjon.