Hafþór Júlíus Björnsson. FOTO: Photo by Suzanne Cordeiro/REX/ Scanpix/ NTB
Del saken

Du kan bestille en 5-dagers tur på Island med «The Mountain» fra TV-serien Game of Thrones, men det vil koste nesten $ 13 000.

TV-serien Game Of Thrones har fascinert millioner av mennesker verden over. Den ble kjørt på HBO i årene 2011-2019, og rakk åtte sesonger før den avsluttet.

TV-serien baserte seg på boken «En sang om is og ild» av forfatteren George R.R. Martin, der den første boken har tittelen A Game of Thrones.

Blant mange skuespillere, som gjorde seg berømte i serien, var også verdens sterkeste mann – islendingen Hafþór Júlíus Björnsson, i serien kjent som «The Mountain».

En scene fra Game of Thores i 2017 med skuespillerne Hafþór Júlíus Björnsson, Lena Headey, Indira Varma. FOTO: Hbo/Kobal/REX/ Scanpix/ NTB

Tar deg med på tur i hjemlandet

Turen rundt på Island sammen med «The Mountain», er planlagt 20. til 25. september i år, og koster deg den nette sum av $ 12.700 – rundt 119.000 norske kroner.

Selve turopplegget inneholder  enkel innkvartering, besøk til fossefall, fotturer i en vulkan, utforsking av hovedstaden Reykjavik og tre netter på Hotel Rangá, melder avisen Insider.

Turen på Island er en del av Luminary Experiences, der kjendiser leder turer i regi av selskapet Discover 7.

Arrangøren regner med at det finnes folk fra hele verden, som har ekstra stort hjerte for  A Game of Thrones og «The Mountain», og med tilstrekkelig tykk lommebok, som vil ha et ønske om å bli med.

Illustrasjonsfoto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nordlys over Island

Under oppholdet på Hotel Rangá er det håp om at det blir klarvær over Island, og dermed mulighet for å se nordlyset spille trollsk over himmelen.

– Vår ultimate visjon, da vi lanserte Luminary Experiences, var å koble mennesker til noen av de største navnene i dagens kulturelle arena gjennom delte interesser, samtidig som vi gir nye og spennende opplevelser som penger alene ikke kan kjøpe, sier Eric Grayson, styreleder og medgründer av selskapet Luminary Experiences, i en uttalelse til Insider.

Foruten Island-turen tilbyr selskapet også en reiserute i Paris og Normandie sammen med den verdenskjente presidenthistorikeren Doris Kearns Goodwin (6. til 11. august), og en tur gjennom Milan med modellen og skuespilleren Jeffrey Bowyer-Chapman (5. til 10. september).