Credit: Shutterstock Fotograf: Buchan/variety/rex/shutterstock
Del saken

Forleden skrev vi om hva menn fant tiltrekkende hos kvinner. Nå er det på tide å se på hva kvinner synes er attraktivt hos menn.

Kvinner – som menn – trenger en person av det motsatte kjønn for å videreføre arten. Men de ser etter andre kvaliteter enn hva menn ser etter. Og dette er kartlagt av vitenskapen, beskrevet i en artikkel i Illustrert vitenskap.

1: Smal midje og brede skuldre

En studie på Harvard har påvist at kvinner foretrekker menn med smal midje, V-formet overkropp og brede skuldre. Kvinnen liker også menn som er høyere enn seg selv og har et symmetrisk ansikt. Begge disse trekkene signaliserer sunne gener.

2: En dyp stemme

Mens menn foretrakk lyse stemmer, gjelder det motsatte for kvinner. Forskere fra University College London har påvist at det er fordi et dypt stemmeleie signaliserer en høy mann.

Det hjelper også at man er en anelse hes, da dette visstnok antyder et relativt lavt aggresjonsnivå i forhold til kroppsstørrelse.

3: Muskler – men ikke for store

Ved University of California har man funnet at kvinner vurderer muskuløse menn som mest sexy – men også flyktige og upålitelige. Derfor er menn med moderate muskler vurdert til å være mest attraktive.

4: Eldre menn

I et forsøk fra 2010 kom forskere frem til at når kvinner blir økonomisk uavhengige, blir de mer tiltrukket av eldre menn. Noen psykologer omtaler dette som «George Clooney-effekten». Økonomisk uavhengige kvinner har større selvtillit og velger derfor oftere en eldre partner, som gjerne har makt og ser bra ut.

Men husk: det holder ikke bare å vente på å bli gammel, man må holde seg i form og se bra ut også!

5: Ikke smil

Nok en motsetning mellom menn og kvinner finner vi her. Kvinnene foretrekker faktisk menn som smiler mindre, og utstråler stolthet. Smil oppfattes som en invitasjon til vennskap og et tegn på manglende dominans.

6: Menn i rødt

Her er menn og kvinner helt på linje, begge kjønn tiltrekkes av rødt. Den røde fargen utstråler styrke, makt og dominans. Rødt har vært et statussymbol helt siden Romerriket, da mektige menn bar røde klær.

Samlivsforsker John Gottman mener at svaret enda enklere. Han sier det tok ham 40 år å knekke koden, som beskrives i boken «Det kvinner vil ha, det mannen vil ha».

Gottmanns konklusjon er kvinner særlig ser etter én egenskap:

Pålitelighet.